Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

NB54 Wandelen in vrijheid

door Mieke van Heeringen en Kees Hagt

eerste aquarel in het schetsboekje voor onderweg

Zo’n zes jaar geleden maakten we kennis met de Vereniging Pelgrimswegen naar Rome. We wandelden in onze vakanties met regelmaat meerdaagse tochten en oriënteerden ons op een voetreis naar Rome. Er waren echter telkens bezwaren die een pelgrimage in de weg stonden en zo raakten onze plannen al maar meer op de achtergrond. Tot het afgelopen voorjaar… tijdens een vijfdaagse wandeltocht op het Trekvogelpad voelden we dat we er nu wel klaar voor waren.

We bespraken de mogelijkheden om eerder te stoppen met werken en startten met het verzamelen van informatie. Tegelijkertijd hielden we het vuurtje brandend door met regelmaat te wandelen. Toen de ontmoetingsdag in Heeswijk Dinther vanwege Corona geen doorgang kon vinden, besloten we per mail contact te zoeken met de vereniging om langs die weg antwoorden te krijgen op onze vragen. De reacties daarop waren hartverwarmend. We werden uitgenodigd bij leden thuis om onze vragen op anderhalve meter afstand te bespreken en werden gaande weg steeds enthousiaster.

Het plan is om begin maart vanuit onze achtertuin te vertrekken. We hebben gekozen voor de route door België, Frankrijk en Zwitserland, maar bovenal hebben we gekozen voor het motto ‘Wandelen in vrijheid’. We zullen zien waar het pad ons brengt en kunnen niet wachten tot het zover is.