Terug naar Nieuwsbrief 58

Activiteiten Pelgrimsherberg Vessem

Midwinterwandeling 28 december

Op dinsdag 28 december organiseren we weer een midwinterwandeling met als thema “de symbolen van de pelgrimstocht”. De wandeling start en eindigt op de pelgrimsherberg en voert ons door prachtige landschappen en bossen van de Brabantse Kempen. Tijdens de tocht komen verschillende symbolen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan de rugzak en de wandelstok.

Begin en eindtijd
Tussen 09.30 en 10.00 uur komen de deelnemers aan bij de Pelgrimsherberg.
Vóór de lunch maken we een korte wandeling en ná de lunch maken we weer een (andere) wandeling. Tussen 15.30 en 16.00 uur sluiten we de dag af.

Kosten
Deelname aan de wandeling kost € 10,-  ter plekke contant te betalen.
Wij zorgen aan het begin voor koffie, thee en na afloop voor erwten- of vegetarische soep. Die zijn bij de prijs inbegrepen. Je neemt je eigen lunchpakket van huis mee.

Inschrijving

Je kunt je aanmelden voor de midwinterwandeling via de website: www.pelgrimsherberg.nl > aanmeldformulieren > midwinterwandeling. Er kunnen maximaal 40 winterwandelaars deelnemen. Daarbij geldt: ”Wie het eerst komt……”. De inschrijving sluit op 23 december. Vragen? Mail ons.

Naar Rome of Santiago lopen?

Op de herberg organiseren we in het begin van 2023 enkele voorbereidings­weekenden voor hen die deze tocht willen ondernemen. In dat weekend krijg je van mensen die deze tocht onlangs maakten informatie en tips over de tocht. Vele aspecten komen aan bod: eten, slapen, routes, spiritualiteit, thuisblijvers, verslaglegging, wat neem ik mee in de rugzak en nog veel meer.

Naar Rome: 20 en 21 januari; 3 en 4 maart
Naar Santiago: 13 en 14 januari; 3 en 4 februari

Opgeven? www.pelgrimsherberg.nl (aanmeldformulier gebruiken) of mail ons.

Klank- en stemdag geslaagd

Op donderdag 13 oktober organiseerden we voor de tweede keer deze dag.

Ook nu weer was het een dag van 10 – 16.00 uur, gericht op bezinning en meditatie, waarbij we klank en je eigen stem gebruiken als instrument. Zuiver zingen is niet belangrijk, want door herhaald zingen kom je vanzelf tot rust.

Volgende keer (weer) meedoen?
Noteer dan alvast de datum 6 april 2023 of geef je meteen op: pelgrimsweekenden Deelname kost  € 35, incl. lunch

Eerste wandeling nieuwe labyrint

In de belevingstuin van de pelgrimsherberg ligt een labyrint. Vrijdag 14 oktober werd er voor de eerste keer gebruik van gemaakt door een groepje deelnemers onder leiding van Anita van Arem. De dag duurde van 10 tot 16.00 uur en was een succes.

In 2023 lopen we het labyrint op 14 april en (waarschijnlijk) op de eerste zaterdag in mei: 6 mei. Op die laatste datum wordt er overal op de wereld om 13.00 uur in een labyrint gelopen. Motto: Walk as one at one.

Kosten: € 35 pp, incl. lunch. Geef je alvast op via de website www.pelgrimsherberg.nl  of mail naar pelgrimsweekenden@gmail.com

Seizoenswandeling 1 maart 2023

Op 1 maart 2023 organiseert de Pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem weer een seizoenswandeling. Elke wandeling kent haar eigen thema.

Praktisch

Vanaf 09.00 uur ben je welkom in de herberg, Servatiusstraat 11, Vessem. Om 09.30 starten we met een korte kennismaking en uitleg van de tocht. Om 09.45 gaan we op pad. Om 12.00 uur zijn we weer terug bij de herberg waar we ervaringen uitwisselen en ideeën voor de besteding van de middag aanreiken.

Om 12.30 sluiten we de wandeling in de pelgrimsherberg af.

Als je dat wilt kun je optioneel gebruikmaken van de lunchmogelijkheid in de herberg. Dat geef je bij aanmelding op en je betaalt per plekke. Je kunt ook je eigen lunch meenemen en bijvoorbeeld in de belevingstuin opeten.

Aanmelden via de website of via pelgrimsweekenden@gmail.com

Kosten

Behalve wanneer je de lunch in de herberg wilt gebruiken, zijn er aan jouw deelname geen verdere kosten verbonden. Wel vragen we je om een donativo, een vrijwillige gift, zoals die in pelgrimsherbergen onderweg ook wel gebruikelijk is.