Nieuwe bestuursleden en actieve verenigingsleden gezocht

Dit jaar bestaat onze vereniging ruim 15 jaar en dat betekent dat we in de komende jaren verder naar volwassenheid gaan groeien.

In het bestuur bewegen we van een groep pioniers die alles deden naar een groep die zorgt voor de continuïteit van de vereniging. Dat gebeurt onder meer door het faciliteren van de groeiende groep vrijwilligers die Pelgrimswegen naar Rome draaiende houdt.

Als jij als bestuurslid vanaf dit voorjaar daaraan wil bijdragen, dan komen we graag met je in contact. Laat het ons dan weten aan onze huidige voorzitter Dick van Maanen .

De exacte verdeling van de taken gaat door de blijvende en nieuwe bestuursleden onderling gemaakt worden, afhankelijk van interesses en ervaring.

Pelgrimswegen naar Rome is onder zijn leden op zoek naar vrijwilligers

In onze vereniging zijn er vele manieren om elkaar op weg te helpen. Is het tijd jouw tijd om actief lid te worden? Binnen de vereniging van 1200 leden, zijn er ongeveer 75 leden die op een of andere manier (extra) actief zijn. De sfeer onderling is enthousiast, ondersteunend en professioneel. We nemen je graag op in onze groep.

Er zijn heel verschillende vrijwilligersactiviteiten:  voorlichting binnen huiskamers, individueel over routes voorlichting geven, helpen bij de organisatie van verenigingsbijeenkomsten of externe beurzen, in de redactie of in het bestuur deelnemen.

Er is behoefte aan: 
Coördinator Regio Vlaanderen
Redacteur voor Omnes, Nieuwsbrief en/of website
Verteller van Pelgrimsverhalen Coördinator huiskamer in een aantal regio’s

Redacteur

De vereniging kent diverse communicatiekanalen. De website, digitale nieuwsbrief en het papieren magazine Omnes. Een enthousiaste redactie van circa 10 leden werkt met elkaar aan het creëren van de inhoud van de diverse media. Heb je plezier in schrijven en wil je met onze leden of interesse experts of ervaringsdeskundigen van buiten de vereniging in gesprek voor een mooi artikel? Neem dan contact op met de redactie en we kijken graag met jou op welke wijze je een bijdrage kunt leveren.

Verteller van Pelgrimsverhalen

Heb jij je pelgrimstocht al gemaakt? Fietsend of wandelend? En ben je gemotiveerd om jouw verhaal en ervaringen te delen met anderen? Meld je dan aan als verhalenverteller.

Met regelmaat wordt de vereniging gevraagd of er mensen zijn die hun pelgrimsverhaal willen vertellen. We creëren die mogelijkheid ook vaak zelf binnen de vereniging. Om een mooie mix van aanbod te hebben, qua inhoud en type sprekers, houden we een lijst bij.

Meld je aan via bestuurslid Dick van Maanen om op deze lijst te komen en dan benaderen we je graag bij de eerstvolgende mogelijkheden.

Vergis je niet! Mensen horen graag jouw ervaringsverhalen en we kunnen je helpen met tips en tricks om je verhaal mooi te kunnen vertellen.

Coördinator Huiskamer in je eigen regio

Misschien wil je wel je eigen ervaringen delen met andere leden c.q. beginnende wandelaars of fietsers die op weg willen gaan richting Rome. Dan is het Huiskamerproject een zeer geschikt platform. In je eigen vertrouwde omgeving mensen uitnodigen om informatie uit te wisselen op een ongedwongen manier en kleinschalig. Uiteraard is de doelstelling van de vereniging wel leidend bij de keuze van je activiteit. Meld je aan bij de huiskamer coördinator.