Terug naar Nieuwsbrief 58

Schrijfwedstrijd Camino

Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (NGSJ) heeft een schrijfwedstrijd uitgeschreven voor pelgrimsverhalen over de camino. Van mensen die de camino gelopen hebben is immers bekend dat het vaak een diepe indruk bij hen nalaat en de schrijfwedstrijd heeft tot doel om de indruk die dat achterlaat in literaire vorm vast te leggen.

Deelnemers aan de wedstrijd moeten de Camino (deels) hebben afgelegd en dat kunnen aantonen. Veel van onze reizigers naar Rome hebben ook een deel van de Camino gelopen, maar zijn ergens onderweg niet naar rechts afgebogen (richting Santiago), maar naar links (richting Rome) en voldoen dus aan de gestelde voorwaarde voor deelname. Misschien een goede gelegenheid om die keus voor de afslag naar links richting Rome in een pakkend verhaal te verwoorden en de hoofdprijs van 2.000 euro te verwerven.

Dit is een initiatief in het kader van het International Literature Festival Utrecht (ILFU) van afgelopen najaar. Daarbij werd een programmadeel verzorgd waarin (de filosofie achter) het (langeafstands)wandelen en de pelgrimage centraal stonden.

De voorwaarden staan hier.