Terug naar Nieuwsbrief 59

Behoud de Gelderse veren

Het past goed bij onze vereniging om initiatieven te steunen die bijdragen aan het ontwikkelen of in stand houden van mooie wandeltrajecten – te land, over het water of waar ook ter wereld. Voor Gelderland zijn de rivierpontjes uniek en eigenlijk onmisbaar, voor de scholen maar ook door de combinatie van natuur, water, rust, cultuur en wandelen in het algemeen. De toekomst is echter onzeker.

“Na 2023 is het verenfonds in Gelderland leeg, hierdoor dreigt tariefsverhoging, minder varen en zelfs het opdoeken van ponten. Dat is slecht voor bewoners, scholieren, fietsers en wandelaars! Wij willen dat de provincie Gelderland samen met de gemeenten deze basisvoorziening in stand houdt.”

Er is een petitie gestart om te proberen de pontjes in de vaart te houden en PnR is gevraagd dat te ondersteunen. Wij bevinden ons in ieder geval in goed gezelschap; het initiatief wordt geleid door het Fietsplatform en wordt gesteund door de Veerpontencoalitie van o.a. ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, NTFU, TeVoet, Ver. Vrienden van de Veerponten en Wandelnet.

De petitie is te vinden via deze website.