Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Christine en Jelle zijn al vertrokken

Gepubliceerd op: 6 maart 2023

Nadat ze in 2020 de tocht moesten afbreken vanwege Corona, zijn ze opnieuw op pad. “Wij hebben gekozen voor donderdag 2 februari. Dat moet ons half mei in Rome brengen. Menigeen zal zijn wenkbrauwen fronsen bij deze vertrekdatum. Bij de keuze tussen kou en sneeuw of zweten onder een verzengende zon slaat voor ons als noordelingen de balans uit in het voordeel van de lagere temperaturen. De opwarming van de aarde maakt de verschuiving naar een eerdere datum ook aantrekkelijker. Volgens de planning bereiken we pas grotere hoogte (dus sneeuwkans) rond half maart, wanneer we Oostenrijk binnentrekken.” Zie hun blog met veel foto’s.

Gerelateerde verhalen


11 april 2024

Hans en Jannemieke op pad op de Via Francigena

Vertrokken net voordat de bladeren aan de bomen kwamen lopen Hans en Jannemieke het voorjaar tegemoet, nu nog in Nederland: “We bereiden ons voor op weer een saaie tocht, maar eenmaal onderweg is het alles behalve saai. We lopen door de Peel, en voor een belangrijk gedeelte over half verharde wegen en zandpaden. Mooie natuur en heel veel sporen van Bevers.”

9 april 2024

Chris Krijns op pad op de Via Francigena del Sud

Chris is onderweg op de Via Francigena del Sud, in de voorjaar om de hoge temperaturen te ontlopen. Een mooie blog over een verre route:

Mijn water gaat op rantsoen want het begint aardig op te raken. Zoals ik eerder schreef, geen enkele bar maar ook geen kraan. Je loopt ook amper langs woningen. Maar op een boeren karrespoorpad heb ik toch een boer aangesproken of hij mij aan water kon helpen? Ja hoor dat ging hij wel regelen…

20 juli 2023

Hans en Didi zijn op pad voor de zon op gaat

Wie nu in Italië onderweg is moet zorgen voor het middaguur de tocht afgelegd te hebben. Zo ook Hans en Didi, die op de Via Francigena al ver gekomen zijn. Deze foto is van de muren van Monteriggione, in de vroege morgen.

20 juni 2023

Agnes loopt vanaf Oberwesel langs de Oostelijke route

Agnes loopt verder vanaf het punt waar ze in 2019 viel. Intussen is ze Duitsland door, de Alpen en de Povlakte overgestoken en al op de Via degli Dei, waar meer pelgrims lopen.

27 april 2023

Tanja is onderweg op de GR5

Tanja Zwiers-Veldhuis schrijft een blog over haar route langs de GR5, de Via Francigena, de Grande Excursione Appennenica en dan de Franciscaanse voetreis. Het voorjaar is nog maar net begonnen…