Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Christine en Jelle zijn al vertrokken

Gepubliceerd op: 6 maart 2023

Nadat ze in 2020 de tocht moesten afbreken vanwege Corona, zijn ze opnieuw op pad. “Wij hebben gekozen voor donderdag 2 februari. Dat moet ons half mei in Rome brengen. Menigeen zal zijn wenkbrauwen fronsen bij deze vertrekdatum. Bij de keuze tussen kou en sneeuw of zweten onder een verzengende zon slaat voor ons als noordelingen de balans uit in het voordeel van de lagere temperaturen. De opwarming van de aarde maakt de verschuiving naar een eerdere datum ook aantrekkelijker. Volgens de planning bereiken we pas grotere hoogte (dus sneeuwkans) rond half maart, wanneer we Oostenrijk binnentrekken.” Zie hun blog met veel foto’s.

Gerelateerde verhalen


25 maart 2023

Hans loopt langs de Oostelijke route

Hans Schimmel loopt in delen naar Rome, vorig jaar tot aan Boppard en dit jaar verder tot aan Donauwörth.

Lees  het pelgrimsverhaal om het verslag op Youtube te zien.

2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!

13 september 2022

Menno Oerlemans gaat voorbij Rome

Menno’s tocht is dit jaar begonnen op het punt waar hij voor de meeste mensen eindigt: in de Friezenkerk in Rome. Van daar gaat hij verder naar Jeruzalem, dit jaar is het einddoel Istanbul. Hij loopt over de Via Francigena del Sud en vervolgens via Albanië en Griekenland naar Turkije. Eerst over de Via Appia de stad uit maar intussen al veel verder, zie daarvoor zijn blog.

13 september 2022

Cécile en Nico volgen de Via Francigena

Nico en Cécile volgen de Via Francigena. Intussen zijn ze al ver, ze gaan nu al de Apennijnen over en spreken (al bijna ) vloeiend Italiaans. In hun blog kun je teruglezen hoe ze zo ver kwamen en ze volgen tot ze in Rome zijn…

24 juli 2022

Hanneke gaat na twee jaar op pad

Na twee jaar voorbereiden, onder andere door de Coronabeperkingen, is Hanneke vertrokken voor haar tocht langs het Pieterpad, de GR5 en de Via Francigena. Ze schrijft onderhoudende columns over haar ontmoetingen en observaties.