Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Esther loopt in etappes naar Rome

Gepubliceerd op: 19 januari 2022

Esther Kluver besloot na haar pelgrimstocht naar Santiago de Compostella ook de tocht naar Rome te maken. Het was voor haar helaas niet mogelijk om hiervoor (weer) een paar maanden vrij te nemen. Ze besloot in etappes naar Rome te lopen. Uiteindelijk doet ze er zes jaar over om naar Rome te lopen. In 2019 bereikt ze de Heilige Stad.

Na vier maanden alleen naar Santiago te hebben gelopen, leek het Esther leuk om met een gezelschap te lopen. Met een organisatie die kampeerrezien langs de GR5 organiseert vertrekt ze in etappes naar Rome. Ieder jaar loopt ze van een tot vier weken.

Vanuit Besancon verlaat ze de groep en de GR5 (die allebei nog doorlopen naar Geneve) en loopt alleen verder over de Via Francigena naar Rome.

Esther hield een blog bij gedurende haar tocht. Deze is hier terug te lezen.

Gerelateerde verhalen


11 april 2024

Hans en Jannemieke op pad op de Via Francigena

Vertrokken net voordat de bladeren aan de bomen kwamen lopen Hans en Jannemieke het voorjaar tegemoet, nu nog in Nederland: “We bereiden ons voor op weer een saaie tocht, maar eenmaal onderweg is het alles behalve saai. We lopen door de Peel, en voor een belangrijk gedeelte over half verharde wegen en zandpaden. Mooie natuur en heel veel sporen van Bevers.”

9 april 2024

Chris Krijns op pad op de Via Francigena del Sud

Chris is onderweg op de Via Francigena del Sud, in de voorjaar om de hoge temperaturen te ontlopen. Een mooie blog over een verre route:

Mijn water gaat op rantsoen want het begint aardig op te raken. Zoals ik eerder schreef, geen enkele bar maar ook geen kraan. Je loopt ook amper langs woningen. Maar op een boeren karrespoorpad heb ik toch een boer aangesproken of hij mij aan water kon helpen? Ja hoor dat ging hij wel regelen…

20 juli 2023

Hans en Didi zijn op pad voor de zon op gaat

Wie nu in Italië onderweg is moet zorgen voor het middaguur de tocht afgelegd te hebben. Zo ook Hans en Didi, die op de Via Francigena al ver gekomen zijn. Deze foto is van de muren van Monteriggione, in de vroege morgen.

20 juni 2023

Agnes loopt vanaf Oberwesel langs de Oostelijke route

Agnes loopt verder vanaf het punt waar ze in 2019 viel. Intussen is ze Duitsland door, de Alpen en de Povlakte overgestoken en al op de Via degli Dei, waar meer pelgrims lopen.

27 april 2023

Tanja is onderweg op de GR5

Tanja Zwiers-Veldhuis schrijft een blog over haar route langs de GR5, de Via Francigena, de Grande Excursione Appennenica en dan de Franciscaanse voetreis. Het voorjaar is nog maar net begonnen…