Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Wandelen over de Via Degli Dei, of de (weer)Godenweg

Gepubliceerd op: 24 januari 2022

De weg vervolgen die steil is, gek, vannacht veel pijntjes en nu niet. Door het bos gaat het, zo vol begroeid dat het lijkt of ik door een oerwoud loop.
Ik kom uit bij “Le Groci “, een soort B&B bij de boer waar je ook mag kamperen. Er is plek zat. Ik ben de enige gast, hoef alleen maar een
vrije gift te geven voor het gebruik van de douche. Elise, een jong meisje spreekt Engels en laat zien waar ik alles kan vinden. De wc en douche zijn in een oud wat verwaarloosd deel van het huis maar prima.
Ik krijg nog een glas water en een kop espresso van de oma en ga dan de tent opzetten op een geweldige plek met uitzicht naar alle kanten. Uit de blog van Ina Frikken

Gerelateerde verhalen


11 april 2024

Hans en Jannemieke op pad op de Via Francigena

Vertrokken net voordat de bladeren aan de bomen kwamen lopen Hans en Jannemieke het voorjaar tegemoet, nu nog in Nederland: “We bereiden ons voor op weer een saaie tocht, maar eenmaal onderweg is het alles behalve saai. We lopen door de Peel, en voor een belangrijk gedeelte over half verharde wegen en zandpaden. Mooie natuur en heel veel sporen van Bevers.”

9 april 2024

Chris Krijns op pad op de Via Francigena del Sud

Chris is onderweg op de Via Francigena del Sud, in de voorjaar om de hoge temperaturen te ontlopen. Een mooie blog over een verre route:

Mijn water gaat op rantsoen want het begint aardig op te raken. Zoals ik eerder schreef, geen enkele bar maar ook geen kraan. Je loopt ook amper langs woningen. Maar op een boeren karrespoorpad heb ik toch een boer aangesproken of hij mij aan water kon helpen? Ja hoor dat ging hij wel regelen…

20 juli 2023

Hans en Didi zijn op pad voor de zon op gaat

Wie nu in Italië onderweg is moet zorgen voor het middaguur de tocht afgelegd te hebben. Zo ook Hans en Didi, die op de Via Francigena al ver gekomen zijn. Deze foto is van de muren van Monteriggione, in de vroege morgen.

20 juni 2023

Agnes loopt vanaf Oberwesel langs de Oostelijke route

Agnes loopt verder vanaf het punt waar ze in 2019 viel. Intussen is ze Duitsland door, de Alpen en de Povlakte overgestoken en al op de Via degli Dei, waar meer pelgrims lopen.

27 april 2023

Tanja is onderweg op de GR5

Tanja Zwiers-Veldhuis schrijft een blog over haar route langs de GR5, de Via Francigena, de Grande Excursione Appennenica en dan de Franciscaanse voetreis. Het voorjaar is nog maar net begonnen…