Terug naar Nieuwsbrief 62

Wilskracht

Alle persoonlijke verhalen van de pelgrims in het blad Omnes zijn altijd mooi en inspirerend om te lezen. Ook de verhalen van de mensen die hun reis moesten afbreken om verschillende redenen en de manier hoe hiermee om te gaan. Zelf heb ik net mijn reis achter de rug. Mijn grote droom is hiermee in vervulling gegaan. Alhoewel de twijfel groot was door een probleem met mijn enkel ben ik toch op stap gegaan. Je zegt na een jaar voorbereiding immers ook niet “ik ga niet”. 
Toen ik in december 2022 nog midden in de vertwijfeling zat, kreeg ik dit gedichtje van mijn schoonzoon, samen met een paar wandelsokken. 
Het lijkt simpel maar het raakte mij diep en het heeft er mede voor gezorgd dat ik ben vertrokken.
Mijn wilskracht heeft ervoor gezorgd dat ik ondanks het probleem aan mijn enkel, een verdraaide knie, een peesontsteking, een lelijke val, een blaasontsteking en enorm veel blaren het doorgezet.

In verband met de overstroming in Emilia-  Romano moest ik een nieuw pad zoeken, twee maal ging mijn rugzak stuk en toch heb ik mijn doel mogen bereiken. Wat heb ik een geluk gehad, denk ik nu na het lezen van alle verhalen in de Omnes!
Het tegeltje met de mooie woorden kreeg ik na mijn reis en is ontworpen door mijn dochter. Hoe een mooi gedicht of een paar woorden een diepe impact kunnen hebben wil ik graag met u delen.