Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief 62 (december 2023)

Beste lezer,

Bij het uitkomen van deze nieuwsbrief staan er kerstbomen in de huiskamers, brandt er overal feestverlichting in de steden en zijn de afspraken voor de feestdagen veelal gemaakt.  Met Kerstmis plan ik sinds enkele jaren altijd één wandeldag samen met mijn autistische broer. We wandelen in het gebied waar hij woont, de Betuwe, en eten in de avond bij de plaatselijke chinees in het dorp. Een zeer waardevolle dag die ik koester. Een dag met veel terugblikken op onze jeugd, waarbij wij elkaar vele Kerst anekdotes vertellen. Een dag waarbij ik de puurheid zie van mijn broer en het leven dat hij leidt. Een tevreden mens die zich realiseert dat een rustige omgeving beter bij hem past dan een drukke stad. En als ik dit schrijf realiseer ik mij dat pelgrims hier ook voor kiezen als zij weer vertrekken. Maar zij komen weer terug in de drukte en mijn broer blijft in de rust.

Het laatste nummer van de Omnes (thema “Vallen en opstaan”) heeft mensen aan het denken gezet, want er druppelen nog steeds berichten binnen over problemen die optraden tijdens wandeltochten. In deze nieuwsbrief dan ook een ingezonden stuk met de titel “Wilskracht”.

In deze Nieuwsbrief tref je weer diverse mooie artikelen.

Een mooi artikel van Rob de Vogel over het reizen met het Deutschland Ticket geeft een prachtige invulling voor als het wandelen niet meer “zo lekker” gaat.

Er wordt een beroep gedaan op de “ervaren” leden om ervaringen te delen, zie de vragen bij “Leden voor Leden”.

En er zijn weer verschillende artikelen van Luc Gregoir, altijd boeiend om te lezen.

Tot slot: noteer alvast in uw agenda 23, 24 en 25 Februari 2024 want de fiets- en wandelbeurs komt er weer aan! Inspiratie opdoen, lezingen geven of bijwonen, elkaar ontmoeten en nog veel meer. Maar ook in Gent en Brugge zijn beurzen en voor de leden uit Vlaanderen zijn er diverse initiatieven in 2024 om deze leden in Vlaanderen te ontmoeten.

Ik wens je veel leesplezier en hele mooie feestdagen samen met diegenen die u lief zijn

Loes Peters