Terug naar Nieuwsbrief 63

Inleiding

Het voorjaar lijkt nu echt begonnen te zijn, de wandelschoenen staan klaar en de plannen worden gemaakt. De (druk bezochte) fiets- en wandelbeurs Nederland is weer achter de rug en iedereen heeft inspiratie op kunnen doen voor eventuele nieuwe uitdagingen.

Mijn persoonlijke uitdaging dit jaar wordt om in het voorjaar het Pieterpad af te ronden (nog 125 km. te gaan, dus binnen een week moet dit lukken) en mij daarna weer te richten op Italië. Ik was immers (als beginnend wandelaar) in mei 2023 gestrand door de regen en baalde hier natuurlijk vreselijk van. Mijn doel is om de Via Francigena in het najaar (eventueel voorjaar ’25) te vervolgen en misschien ook wel mijn neus voorbij Rome te laten zien. Rome hoeft toch niet echt het eindpunt te zijn in mijn ogen, Bari kan een mooi tweede doel zijn.

Indien u niet aanwezig kon zijn bij de ALV voorafgaand aan de beurs besteed dan extra aandacht in de nieuwsbrief aan de geplande beleidsdag op 14 april a.s. Iedereen (max. 40 vrijwilligers) kan meedenken tijdens deze dag over de toekomst van de vereniging.

U vindt in deze nieuwsbrief een belangrijke lezersoproep voor het komende nummer van de Omnes. Tevens weer allerlei mooie artikelen waaronder een interview met een “moderne pelgrim”, nieuws over de Nederlandse veerponten die u tijdens het wandelen nog wel eens gebruikt, informatie over een mooi symposium van de Camino Academie en informatie over een inspiratiedag in Antwerpen.

Voor wie van cijfers en feiten houdt leest u allerlei gegevens over de Via Francigena in 2023. Hoeveel wandelaars, welke leeftijden, man of vrouw, waar komen zij vandaan, hoeveel fietsten er en ga zo maar door.

Én….een nieuwe rubriek “dagboekdwalingen”. Een idee van Fenna Vesters wat ik helemaal omarm. Velen onder ons zullen tijdens het wandelen stukjes schrijven, voor jezelf, voor de thuisblijvers of zomaar, het maakt eigenlijk niet uit waarom. Maar is het niet leuk om af en toe een stukje te delen ….wie weet wilt u hier in de toekomst een bijdrage aan leveren. Een eerste “dwaling” vindt u in deze nieuwsbrief.

Ik wens u veel leesplezier

Loes Peters