De vereniging Pelgrimswegen naar Rome wil met de Huiskamers voorzien in de behoefte aan meer ontmoetingen en uitwisseling van ervaringen en informatie. Daarbij zijn kleinschaligheid en dichtbij belangrijke kernwoorden.
Het mooie van kleinschaligheid is dat er een vertrouwelijke sfeer is en dat er korte lijnen ontstaan voor informatie-uitwisseling. Rome is nu eenmaal ver weg, dus de Huiskamers willen de reisafstand klein houden, zodat iedereen dicht bij huis de gelegenheid heeft om aan te sluiten.

Wat is er fijner voor een beginnende wandelaar of fietser om directe informatie te krijgen van ervaren mensen uit de eigen buurt? Mensen die reeds een van de vele wegen naar Rome hebben afgelegd. Want juist deze mensen beschikken over die informatie die dan gemakkelijk te verkrijgen is. 

Hieronder een lijst van alle Huiskamers. Als je niet zeker weet welke Huiskamer het dichtste in jouw buurt is, stuur dan een email naar de Huiskamercoördinator.

Actieve huiskamers

Het Huiskamerproject telt inmiddels al 25 Huiskamers, verdeeld over het hele land, van Groningen tot Zuid-Limburg en van Zeeland tot Zutphen.
Als je op de link klikt kun je een email naar de lokale huiskamer coördinator sturen. Als er een bijeenkomst in je regio is, wordt per email uitgenodigd.

AssenGroningenFriesland
ZwolleTwente-SallandZutphen-Deventer
EdeNijmegenZuid Limburg
Weert-Roermond-VenloEindhovenVeghel
Den BoschTilburgZeeland
AmersfoortUtrecht-OostDen Haag
Leiden-AlphenAlmere-LelystadHaarlem
AmsterdamNoord-Holland NoordUtrecht
ArnhemGoudaRotterdam
DordrechtGeldermalsen

Verslagen bijeenkomsten

Vanaf 2022 zijn er veel bijeenkomsten geweest. Zie de verslagen van de nieuwere bijeenkomsten.

Leuk zijn natuurlijk de berichten van het eerst uur van de Huiskamers.
Bennebroek/Haarlem had de primeur van de eerste bijeenkomst op 26 april 2015 in Heemstede. Coördinator Bert vond het fantastisch te ervaren dat zo’n initiatief blijkt te werken. Een vereniging wordt levendig gemaakt door velen erbij te betrekken.

Twee dagen later was de Bollenstreek aan de beurt. Ton en Ada (coördinatoren) schreven toen: “Het was een herkenbare ontmoeting met in dit geval ervaren wandelaars en fietsers. Het was reuze gezellig en we konden allemaal ons verhaal kwijt.”

Op 7 mei 2015 vond de derde bijeenkomst (in Almere) plaats. Vincent  schreef : “We hebben het bij ons in de  tuin gehouden. Een middag ongestructureerd, begonnen met lunch, en tot het einde van de middag met heerlijk weer. Ik had wat vragen/thema’s bedacht. Daar bleek men geen zin in te hebben. Men wilde voornamelijk het eigen verhaal kwijt (en dat is ook goed zo). Het viel mijn vrouw (die geen deel uitmaakte van de gesprekken) op dat het heel levendig en geanimeerd verliep. Men was met name geïnteresseerd in de route, overnachtingen en in de vraag hoe leg ik mijn wederwaardigheden vast.“

Meewerken of Deelnemen

Ben je lid van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome en ben je ook enthousiast teruggekomen van je tocht naar Rome? En dan…
Misschien wil je wel je eigen ervaringen delen met andere leden, met beginnende wandelaars of fietsers die op weg willen gaan richting Rome. Dan zijn de Huiskamers een zeer geschikt platform. In je eigen vertrouwde omgeving mensen uitnodigen om informatie uit te wisselen op een ongedwongen manier en kleinschalig. Uiteraard is de doelstelling van de vereniging wel leidend bij de keuze van je activiteit.
Wij zoeken nog leden die Huiskamers willen begeleiden voor de volgende regio’s:

Wij zoeken nog mensen voor de volgende regio’s:
Delft / Zoetermeer – Gouda – Rotterdam / Dordrecht – Utrecht Zuid – Utrecht West – Breda en Arnhem.

Wil je eens een Huiskamer bijeenkomst bijwonen in je eigen regio? Dit kan altijd.
Op de hoofdpagina van de website kun je zien wanneer er een bijeenkomst is gepland bij jou in de buurt.
Wil je je aanmelden of heb je vragen over het Huiskamerproject? Dit kan via een e-mail aan de Huiskamer-coördinator .

Geplande Huiskamerbijeenkomsten

Raadpleeg onze Agenda onder Evenementen op de Homepage.