Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Der Reiz der Reise

Gepubliceerd op: 25 januari 2022

Ik kom ongedachte pareltjes tegen als Blankenheim, een klein Monschau; ik kom vulkanische meren tegen in vroegere kraters- en eindeloze bossen, dat wordt me wel eens te gek. Het is óok zwaar, zonder meer, een goede voorbereiding op de Alpen. Wat me opvalt, niet onbelangrijk voor Nederlanders: het is hier bespottelijk goedkoop. Genoeg reclame nu! Van Steinfeld ging ik gesterkt weg, met een ‘grap’ in mijn herinnering. Ook het Duitse onderwijs kent z’n tekortkomingen blijkbaar. Aan het eind van een rondleiding door het klooster kwamen we bij het portaal van het hoofdgebouw, waarboven een in steen gehouwen Christusfiguur stond met daaronder: ANNO MDCL ..(en nog wat).De gids wees erop en vertelde over een jonge man die haar vroeg: die heilige Anno -wie is dat eigenlijk, die ken ik niet! Uit de blog van Bert Slaa

Gerelateerde verhalen


2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!

13 september 2022

Menno Oerlemans gaat voorbij Rome

Menno’s tocht is dit jaar begonnen op het punt waar hij voor de meeste mensen eindigt: in de Friezenkerk in Rome. Van daar gaat hij verder naar Jeruzalem, dit jaar is het einddoel Istanbul. Hij loopt over de Via Francigena del Sud en vervolgens via Albanië en Griekenland naar Turkije. Eerst over de Via Appia de stad uit maar intussen al veel verder, zie daarvoor zijn blog.

13 september 2022

Cécile en Nico volgen de Via Francigena

Nico en Cécile volgen de Via Francigena. Intussen zijn ze al ver, ze gaan nu al de Apennijnen over en spreken (al bijna ) vloeiend Italiaans. In hun blog kun je teruglezen hoe ze zo ver kwamen en ze volgen tot ze in Rome zijn…

24 juli 2022

Hanneke gaat na twee jaar op pad

Na twee jaar voorbereiden, onder andere door de Coronabeperkingen, is Hanneke vertrokken voor haar tocht langs het Pieterpad, de GR5 en de Via Francigena. Ze schrijft onderhoudende columns over haar ontmoetingen en observaties.

26 mei 2022

De voettocht van Kees richting Rome

Kees Kalkman loopt sinds 16 mei over de Via Francigena, voor een deel kampeert hij. Een eerste ontmoeting met everzwijnen heeft hij al gehad, toch best zeldzaam. Hij slaagde er in ook een foto te maken.