Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Hans en Richard aan de wandel door Zwitserland

Gepubliceerd op: 25 januari 2022

Het landschap was prachtig om doorheen te lopen en we genieten van de vergezichten en soms prachtige boerderijen die er zijn. In een van de dorpjes, waar we na een flinke afdaling binnenliepen, Fischingen, bleek een klein winkeltje te zijn die wat levensmiddelen en vooral kaas verkocht maar ook een heel klein koffiezetapparaatje had en daar hebben we heerlijk koffie met een soort amandelbroodje gegeten.

Omdat we het niet hadden verwacht smaakt het dubbel zo lekker. Daarna was het klimmen, klimmen en nog eens klimmen , van 600 m naar 1120 m, naar de lokale top met de naam Hörnli. Daar hadden we een fantastisch uitzicht naar alle kanten en er was horeca die open was . De soep met spek erin smaakte heerlijk, precies wat we nodig hadden. Daarna een flinke afdaling die de knieën en bovenbenen op de proef stelde maar zo te voelen is dat goed gegaan’ [Blog van Hans Zwanenburg en Richard Loman]

Gerelateerde verhalen


27 april 2023

Tanja is onderweg op de GR5

Tanja Zwiers-Veldhuis schrijft een blog over haar route langs de GR5, de Via Francigena, de Grande Excursione Appennenica en dan de Franciscaanse voetreis. Het voorjaar is nog maar net begonnen…

27 april 2023

Selma loopt van Rome terug over de Via Francigena

Volg Selma Moerland op haar tocht in de omgekeerde richting met haar mooie beschouwingen in een verslag dat ze om de paar dagen schrijft.

25 maart 2023

Hans loopt langs de Oostelijke route

Hans Schimmel loopt in delen naar Rome, vorig jaar tot aan Boppard en dit jaar verder tot aan Donauwörth.

Lees  het pelgrimsverhaal om het verslag op Youtube te zien.

6 maart 2023

Christine en Jelle zijn al vertrokken

Christine en Jelle Kaastra zijn al op 2 februari vertrokken langs een eigen route door Duitsland en Oostenrijk naar Rome, waar ze in mei hopen aan te komen. Ze schrijven een blog met mooie foto’s van Duitsland in het vroege voorjaar.

2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!