Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Leo van Eeden in de Povlakte

Gepubliceerd op: 24 januari 2022

Heerlijk in de schaduw met uitzicht over het Piazza Repubblica plein. Het blijft mooi om te zien hoe ze hier de waterlopen hebben uitgewerkt tot een prachtig irrigatie systeem. Voor oa de rijstvelden en maïsvelden. Ik kom nu af en toe in de schaduw te lopen onder een bomenrij. ‘s Avonds in de pelgrims opvang van Parrocchia San Giorgio ben ik door toeval weer samen met Giorgio uit Milaan, die 2 weken loopt tot vrijdag.
Uit de blog van Leo van Eeden, die in 2019 langs de Via Francigena naar Rome liep

Gerelateerde verhalen


2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!

13 september 2022

Menno Oerlemans gaat voorbij Rome

Menno’s tocht is dit jaar begonnen op het punt waar hij voor de meeste mensen eindigt: in de Friezenkerk in Rome. Van daar gaat hij verder naar Jeruzalem, dit jaar is het einddoel Istanbul. Hij loopt over de Via Francigena del Sud en vervolgens via Albanië en Griekenland naar Turkije. Eerst over de Via Appia de stad uit maar intussen al veel verder, zie daarvoor zijn blog.

13 september 2022

Cécile en Nico volgen de Via Francigena

Nico en Cécile volgen de Via Francigena. Intussen zijn ze al ver, ze gaan nu al de Apennijnen over en spreken (al bijna ) vloeiend Italiaans. In hun blog kun je teruglezen hoe ze zo ver kwamen en ze volgen tot ze in Rome zijn…

24 juli 2022

Hanneke gaat na twee jaar op pad

Na twee jaar voorbereiden, onder andere door de Coronabeperkingen, is Hanneke vertrokken voor haar tocht langs het Pieterpad, de GR5 en de Via Francigena. Ze schrijft onderhoudende columns over haar ontmoetingen en observaties.

26 mei 2022

De voettocht van Kees richting Rome

Kees Kalkman loopt sinds 16 mei over de Via Francigena, voor een deel kampeert hij. Een eerste ontmoeting met everzwijnen heeft hij al gehad, toch best zeldzaam. Hij slaagde er in ook een foto te maken.