Per fiets


Route van Benjaminse

Nieuwsgierig naar een overzicht van de deeltrajecten? Kijk dan hier!

Introductie

De route begint in Maastricht. Via oostelijk België en Luxemburg gaat de route naar Frankrijk. Nadat de Vogezen zijn gepasseerd, volgt de route min of meer de loop van de Rijn tot in het oosten van Zwitserland. Daarna steek je via de relatief hoge Splügenpas de Alpen over. Na de Povlakte passeer je de Apennijnen via een lagere pas. Vervolgens leidt de route je via Toscane en Lazio door een heuvelachtig landschap naar Rome.  De lengte van de route is ongeveer 2400 km.

Fraaie route naar Rome

De route van Paul Benjaminse naar Rome is de oudste in detail gedocumenteerde fietsroute naar Rome vanuit Nederland. In de gidsen die bij de route horen worden ook een aantal alternatieve trajecten beschreven, vooral in het derde deel dat de route in Italië beschrijft.

Gidsen

De gidsen bevatten na een algemene inleiding en praktische informatie per deeltraject een beschrijving van bezienswaardigheden en adressen voor overnachting en andere logistieke voorzieningen. Per traject bevat de gids route kaartjes (1:100.000), profiel schetsen en route aanwijzingen, die verwijzen naar nummers op de kaartjes. De aanwijzingen bevatten ook de tussenliggende afstanden. De aanwijzingen voor de hoofdroute zijn in twee richtingen beschreven.

De gidsen, drie in totaal, zijn te bestellen bij Cycling Europe, Benjaminse Uitgeverij. Of via de boekhandel. (In het algemene Deel 0 worden vanuit west en midden Nederland een aantal aanrijroutes aangegeven naar Maastricht. Dit deel 0 is alleen nog als ebook verkrijgbaar.) Op de genoemde site van Cycling Europe zijn ook de GPS-tracks te downloaden.

Overzicht deeltrajecten

Deeltraject Van Naar Land Afstand (km) Totaal (km)
(Amsterdam) – Maastricht Amsterdam Maastricht Nederland 230 230
Maastricht – Sarrebourg Maastricht Sarrebourg NL, B en F 427 657
Sarrebourg – Bazel Sarrebourg Basel F 211 868
Basel – Chur Basel Chur CH 297 1165
Chur – Bergamo Chur Bergamo CH en I 219 1384
Bergamo – San Gimignano Bergamo San Gimignano I 470 1854
San Gimignano – Rome San Gimignano Rome I 335 2189

Bekijk hier de OSM UMAP overzichtskaart van de hoofdroutes.

Lees vóór je je op weg begeeft lees onze disclaimer over het gebruik van de gegevens op de route pagina’s!