Terug naar Routes naar Jeruzalem

Door Turkije richting Jeruzalem

Er is een interessant initiatief ontwikkeld, de website Culture routes in Turkey die veel informatie geeft over wandelroutes in Turkije. Pelgrims in de richting van Jeruzalem kunnen zoeken naar routes, met heel verschillende niveaus van routebeschrijvingen, gidsen en aanwijzingen voor overnachtingsmogelijkheden.

Daarnaast is in Nederland een groep actief bezig met een route vanaf Istanbul tot aan Konya, je bent dan 800 km in zuidoostelijke richting door Turkije gekomen. Dit is de Sufi trail, die zowel voor fietsers als voor lopers is uitgezet. Het is een route die veel over kleine paden door berggebieden loopt, voor de ervaren trekker. In Konya houdt het dan op, verder richting Jeruzalem is via land niet goed te doen.

Kaart

let op: schetsmatige route!

Reisbeschrijvingen

Al weer langer geleden liep Terie Leijs eerst van Rome naar Bari en in 2008 van Igoumenitsa in Griekenland naar Istanbul. In 2009 liep hij dwars door Turkije. Lees hier zijn verslag: Turkije Terie Leijs

In 2015 liep hij deel 2 van de Sufitrail. Lees hier het verslag: Turkije Terie Leijs 2

Organisatie Sufi trail

De Sufitrail wordt goeddeels vanuit Nederland georganiseerd. Er is ook een Turkse versie van de website. Er worden een paar keer per jaar tochten in groepen gemaakt, waarbij ook markeringstekens worden aangebracht..

Reisverhalen over deze route:

Er zijn geen reisverhalen van dit deeltraject. Lees hier overige reisverhalen.

Lees ook


Bekijk ook de andere deeltrajecten:

Tip van de redactie


Voor extra informatie voor je reis, ga naar: