Per fiets


Terug naar Pelgrimsverhalen

Over de Splügenpas

Gepubliceerd op: 20 februari 2022

Door Jan-Willen Huysman

Zelf had ik me zoiets van 4 uur voorgesteld om bovenste komen, weliswaar is 10 km niet zo ver maar er zitten behoorlijk pittige stukken bij. Ik begonnen om in een lage versnelling te trappen en dan het ritme zien te krijgen, dat is me ook gelukt de eerste kilometer is het even wennen daarna ging het in een gestaagd cadans.

Regelmatig even stoppen om foto’s te maken en dan rust je ook weer even, een paar gedeeltes waren wat minder steil maar daar ook in een lage versnelling doorheen zodat je weer klaar ben voor de volgende klim.

Gerelateerde verhalen


4 augustus 2024

Jasper ziet meer dan hij verwachtte

Jasper komt op de fiets bij de Dom van Milaan aan en schrijft: “Eenmaal bij zijn collega aangekomen vertelt hij mij dat ik met hem mee mag lopen. We lopen naar een klein hokje waar een priester zit te werken. Hij vraagt waar ik vandaan kom en ik krijg een stempel van de dom van Milaan in mijn pelgrimspaspoort gedrukt. Ik loop weer met de bewaker mee naar de het centrale deel van de dom en mag van hem de hele dom bekijken.

20 juni 2023

Heen langs Benjaminse en terug langs eigen weg

Jan en Silvia zijn begonnen de route van Benjaminse te volgen tot aan Rome. Intussen zijn ze “terug” aan het fietsen, maar wel met een grote omweg.

20 november 2022

John en Ankie fietsen in de hitte door de Povlakte

Toen we een dijk opmoesten zagen we plotseling de prachtige Lagune Valli di Comacchio, een paradijs voor vogels. Er waren nu heel veel flamingo’s!

24 juli 2022

Ton en Rick fietsen langs de route die ze in 2018 liepen

Rick en Ton fietsen langs de route die ze in 2018 liepen, toen liepen ze over de Middenroute. Ze zijn net overgestapt op de fiets na het lopen van de vierdaagse.

26 mei 2022

John en Ankie fietsen naar Rome via de route van Reitsma

Deze keer gaat de reis naar Rome.  We volgen de Reitsma route, en meestal nemen we daarvan de hoofdroute. We hebben nog geen elektrische fiets; kijken of dat nog steeds lukt op onze leeftijd (John nu 74 jaar en ik, Ankie 71 jaar). We hebben de bijbehorende boekjes al doorgelezen: wat een geweldige en spannende tocht lijkt het weer te worden.