Vereniging


Terug naar nieuwsoverzicht

Mooie Najaarsbijeenkomst in Apeldoorn

Gepubliceerd op: 4 november 2023

Op zaterdag 28 oktober was er een succesvolle bijeenkomst van onze vereniging in de Grote Kerk in Apeldoorn. Thomas Hontelez gaf een mooie lezing, waarbij we eerst eens allemaal op één been mochten gaan staan, om te ervaren dat je in evenwicht moet zijn om vooruit te kunnen komen. Zijn lezing over pelgrim zijn concentreerde zich op de begrippen eenvoud en openheid.

Daarna was er een geanimeerde voortzetting met een lunch, een druk bezochte informatiemarkt voor de kansel en twee sessies van lezingen. Al met al een zeer geslaagde dag, rond en in de Grote Kerk.

Gerelateerde nieuwsartikelen


6 oktober 2023

Kom ook naar de Najaarsbijeenkomst

De jaarlijkse Najaarsbijeenkomst voor leden en niet-leden van de Vereniging Pelgrimswegen naar Rome heeft dit jaar plaats op 28 oktober. We hebben weer een mooie locatie gevonden in de Grote Kerk in Apeldoorn, een bijzonder kerkgebouw uit het eind van de negentiende eeuw. Centraal in het land en goed bereikbaar met openbaar vervoer. De inschrijving is inmiddels gesloten.

22 september 2023

Vanaf 1 oktober lidmaatschap ook voor volgend jaar geldig

Vanaf 1 oktober geldt het lidmaatschap voor nieuwe leden meteen al voor het volgende jaar. Lid worden in oktober is wel de moeite: dan kun je meteen al met korting deelnemen aan de Ontmoetingsdag op 28 oktober in Apeldoorn.

12 september 2023

Nieuwsbrief 61 is verschenen

Nieuwsbrief 61 is 3 september naar onze leden verstuurd. Je kunt de artikelen van dit nummer ook op de website lezen. Loes Peters is de nieuwe redacteur van de Nieuwsbrief

8 september 2023

Rita Denkers plotseling overleden

Rita Denkers, een gewaardeerd lid van onze vereniging is onlangs op 83-jarige leeftijd overleden. Ze is samen met haar echtgenoot Piet tot op hoge leeftijd gewoon blijven doorwandelen door Europa. Om anderen te helpen heeft ze een gids van de Francigena del Sud in het Nederlands vertaald, die nog steeds via de vereniging te krijgen is.

24 juli 2023

Nieuwsbrief 60 verscheen eind juni

Eind juni is Nieuwsbrief 60 verschenen. Nog steeds lezenswaard: hier is de link naar die Nieuwsbrief met alle artikelen die er in staan.