Vereniging


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief verzonden

Gepubliceerd op: 2 juli 2022

Nieuwsbrief 56 is verschenen en per mail aan alle leden verzonden. De artikelen zijn te lezen op de pagina Nieuwsbrief 56.

Gerelateerde nieuwsartikelen


22 juli 2022

Studiedag Camino academie

De Camino Academie bestudeert pelgrimeren vanuit wetenschappelijk oogpunt. Op 21 oktober is er een studiedag over het onderwerp Pelgrimarge: pelgrimeren en het perspectief van de marge.

 

1 juni 2022

Ontmoetingsdag in oktober

De datum voor de najaarsbijeenkomst is bekend, namelijk 15 oktober 2022. We houden de bijeenkomst in de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther, de locatie waar we de bijeenkomst in november 2021 wilden houden.

15 mei 2022

AGENDA mei

Klik hier om bij Evenementen snel in de agenda te komen. Organiseer je zelf een lezing, een tentoonstelling? Meldt het aan ons en wij plaatsen je bericht.

29 april 2022

Omnes 24 is verschenen

Omnes 24 met als thema thuiskomen is onlangs naar onze leden toegezonden. In dit nummer veel over thuiskomen na je tocht, weer wennen aan het gewone leven of juist dat leven helemaal omgooien. Als je nu lid wordt krijg je dit nummer van ons halfjaarlijkse tijdschrift alsnog toegezonden, zolang de voorraad strekt.

26 april 2022

Kees Roodenburg, de ontwerper van de Franciscaanse voetreis, is geridderd

Dinsdag 26 april heeft Kees Roodenburg (90) uit handen van burgemeester Jan van Zanen in Den Haag namens de koning een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij werd ridder in de orde van Oranje Nassau.

In een geestige toespraak vertelde burgemeester van Zanen aan een zaal met meer dan 300 aanwezigen dat Kees tijdens een vakantie aan het Lago Trasimeno in Italië in de ban raakte van Franciscus en bedacht dat hij graag in zijn voetsporen wilde wandelen. En zo is het begonnen.