Te voet


Terug naar nieuwsoverzicht

Oversteek van Dover naar Calais weer mogelijk

Gepubliceerd op: 1 juli 2022

Sinds half juni is er weer een mogelijkheid om van Dover naar Calais te gaan met de veerboot. Dit kan alleen met de veerboten van P&O.

Gerelateerde nieuwsartikelen


17 januari 2023

Volop evenementen

Al waart de griep en Corona nog rond, er zijn volop evenement de komende tijd. Kijk op de evenementenkalender om te zien wanneer en waar je informatie kunt opdoen. Voor de Fiets- en Wandelbeurzen in België en Nederland kun je in de voorverkoop korting krijgen op je ticket!

7 december 2022

Film over Pelgrimeren

Eén van onze leden, Richard Coppoolse heeft een korte film over zijn pelgrimstocht gemaakt, waarin het gevoel om pelgrim te zijn mooi wordt weergegeven. Klik hier om de video te zien.

9 mei 2022

Oversteek Dover naar Calais

De route Via Francigena begint in Canterbury en leidt al snel naar de oversteek van Dover naar Calais. De oversteek met de veerdienst is een probleem sinds P&O Ferries nauwelijks meer vaart. De andere maatschappijen accepteren geen voetgangers.

31 maart 2022

Bijzondere ontmoetingsdag 26 maart

Op zaterdag 26 maart heeft onze vereniging na lange tijd weer een fysieke bijeenkomst kunnen organiseren. Deze keer vond deze bijeenkomst plaats in het Museum Het Valkhof in Nijmegen.

Eerst hielden we onze Algemene Leden Vergadering, gevolgd door de lezing ‘Fietsen naar Rome’ door Henk Nijland. Het middagprogramma bestond uit verschillende mogelijkheden. Er werd enthousiast gekozen voor een rondleiding in het museum vol Romeinse schatten. Of er werd gewandeld door Nijmegen op zoek naar herinneringen aan de Romeinen. Anderen kozen voor een workshop over het thema Thuiskomen. We kunnen terugzien op een geslaagde dag waar we weer over veel plannen voor een pelgrimstocht hebben gehoord!