Vereniging


Terug naar nieuwsoverzicht

Rita Denkers plotseling overleden

Gepubliceerd op: 8 september 2023

Met diep verdriet en grote verslagenheid delen wij mee dat Rita Denkers, een van de zeer gewaardeerde leden en toegewijde werker binnen de vereniging, plotseling door een noodlottige val in haar geliefde tuin is overleden. Rita is 83 jaar geworden.

Rita was vanaf het begin lid van onze vereniging. Samen met haar man Piet Heidema was zij een gedreven pelgrim. Piet en Rita hebben tot op vergevorderde leeftijd duizenden kilometers te voet afgelegd naar onder andere Rome en andere bestemmingen in Europa. Rita bekommerde zich altijd over de routes, waarbij zij in haar ontwerpstudies minutieus gebruik maakte van Google Earth.

Rita en Piet wierpen zich ook op de Italiaanse taal, wat de communicatie in Italië en het werken met Italiaanse routeboekjes ten goede kwam.

Haar ‘magnus opus’ is de vertaling van het routeboekje van Terre di Mezzo over de Via Francigena del Sud. Piet en Rita stelden dit omvangrijke werk gratis ter beschikking aan de leden van onze pelgrimsvereniging en menig adspirant loper van die route is lid geworden om maar in het bezit te kunnen komen van die mooie Nederlandse routetekst. De tekst is nog altijd beschikbaar, op te vragen door een email te sturen naar info.

Ook heeft Rita samen met Piet menige lezing gehouden over het pelgrimeren naar Rome en in Italië, waarbij een grote schoolkaart van dat land de achterwand van hun presentatie verluchtigde. Piet sjouwde daarvoor altijd een geweldig ingenieuze staander mee waaraan de kaart werd opgehangen. Hun laatste optreden was op de informatiemarkt bij de ledenbijeenkomst van onze vereniging in Abdij Berne in oktober 2022.

Wij zullen ons Rita herinneren als een innemend, gastvrij en gezellig Brabants pelgrimsmaatje!

Wij wensen Piet en de kinderen, hun partners en kleinkinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Gerelateerde nieuwsartikelen


22 september 2023

Vanaf 1 oktober lidmaatschap ook voor volgend jaar geldig

Vanaf 1 oktober geldt het lidmaatschap voor nieuwe leden meteen al voor het volgende jaar. Lid worden in oktober is wel de moeite: dan kun je meteen al met korting deelnemen aan de Ontmoetingsdag op 28 oktober in Apeldoorn.

12 september 2023

Nieuwsbrief 61 is verschenen

Nieuwsbrief 61 is 3 september naar onze leden verstuurd. Je kunt de artikelen van dit nummer ook op de website lezen. Loes Peters is de nieuwe redacteur van de Nieuwsbrief

24 juli 2023

Nieuwsbrief 60 verscheen eind juni

Eind juni is Nieuwsbrief 60 verschenen. Nog steeds lezenswaard: hier is de link naar die Nieuwsbrief met alle artikelen die er in staan.

21 mei 2023

Regen en nieuwe sneeuw in de Alpen en in Italië

Het weer is compleet anders dan vorig jaar: veel regen en in de Alpen veel nieuwe sneeuw. Dat betekent veel door de modder lopen en vele paden zijn lastig begaanbaar. De Alpenpassen zijn deels nog dicht, zie deze link voor meer informatie.

27 april 2023

Omnes 26 is verzonden

Deze week ontvangen de leden van de vereniging Omnes 26 in de bus, ons halfjaarlijkse blad met achtergrondartikelen en beschouwingen. Dit nummer heeft als thema de Franciscaanse voetreis. Wie nu lid wordt ontvangt dit nummer alsnog, samen met nummer 25.