Vereniging


Terug naar nieuwsoverzicht

Rita Denkers plotseling overleden

Gepubliceerd op: 8 september 2023

Met diep verdriet en grote verslagenheid delen wij mee dat Rita Denkers, een van de zeer gewaardeerde leden en toegewijde werker binnen de vereniging, plotseling door een noodlottige val in haar geliefde tuin is overleden. Rita is 83 jaar geworden.

Rita was vanaf het begin lid van onze vereniging. Samen met haar man Piet Heidema was zij een gedreven pelgrim. Piet en Rita hebben tot op vergevorderde leeftijd duizenden kilometers te voet afgelegd naar onder andere Rome en andere bestemmingen in Europa. Rita bekommerde zich altijd over de routes, waarbij zij in haar ontwerpstudies minutieus gebruik maakte van Google Earth.

Rita en Piet wierpen zich ook op de Italiaanse taal, wat de communicatie in Italië en het werken met Italiaanse routeboekjes ten goede kwam.

Haar ‘magnus opus’ is de vertaling van het routeboekje van Terre di Mezzo over de Via Francigena del Sud. Piet en Rita stelden dit omvangrijke werk gratis ter beschikking aan de leden van onze pelgrimsvereniging en menig adspirant loper van die route is lid geworden om maar in het bezit te kunnen komen van die mooie Nederlandse routetekst. De tekst is nog altijd beschikbaar, op te vragen door een email te sturen naar info.

Ook heeft Rita samen met Piet menige lezing gehouden over het pelgrimeren naar Rome en in Italië, waarbij een grote schoolkaart van dat land de achterwand van hun presentatie verluchtigde. Piet sjouwde daarvoor altijd een geweldig ingenieuze staander mee waaraan de kaart werd opgehangen. Hun laatste optreden was op de informatiemarkt bij de ledenbijeenkomst van onze vereniging in Abdij Berne in oktober 2022.

Wij zullen ons Rita herinneren als een innemend, gastvrij en gezellig Brabants pelgrimsmaatje!

Wij wensen Piet en de kinderen, hun partners en kleinkinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Gerelateerde nieuwsartikelen


25 april 2024

Uit de vereniging

De najaarsbijeenkomst zal dit jaar plaats vinden op 26 oktober. Als locatie is gekozen Almere Haven. Een nieuwe stad op nieuw land. Aan de najaarsbijeenkomst, vol met sprekers en workshops, zal ook een (korte) ALV gekoppeld worden om een nieuw Huishoudelijk Reglement  vast te stellen.

24 maart 2024

Fiets- en Wandelbeurs gecombineerd met ALV

Eind februari en begin maart was het op de Fiets- en Wandelbeurzen in Utrecht en Gent weer gezellig druk op de stands van de vereniging. Op 24 februari waren meer dan vijftig leden nog een uurtje eerder op pad gegaan om de Algemene Leden Vergadering bij te wonen. De combinatie werkte goed, leden en bestuur waren al goed wakker en er vond een geanimeerde ALV plaats. De foto’s zijn deze keer van de F&W beurs in Gent.

25 december 2023

Nieuwsbrief 62 is verschenen

Een mooie Nieuwsbrief vol interessante artikelen is in december naar de leden verstuurd. Bijdragen van een aantal lezers en van de redactie staan garant voor veel leesplezier. Je kunt deze Nieuwsbrief op onze website vinden door op deze link te klikken.

4 november 2023

Mooie Najaarsbijeenkomst in Apeldoorn

Op zaterdag 28 oktober was er een succesvolle bijeenkomst van onze vereniging in de Grote Kerk in Apeldoorn, druk bezocht door oude en nieuwe leden.

6 oktober 2023

Kom ook naar de Najaarsbijeenkomst

De jaarlijkse Najaarsbijeenkomst voor leden en niet-leden van de Vereniging Pelgrimswegen naar Rome heeft dit jaar plaats op 28 oktober. We hebben weer een mooie locatie gevonden in de Grote Kerk in Apeldoorn, een bijzonder kerkgebouw uit het eind van de negentiende eeuw. Centraal in het land en goed bereikbaar met openbaar vervoer. De inschrijving is inmiddels gesloten.