Terug naar Nieuwsbrief 56

PnR op de kloostermarkt Abdij Berne in Heeschwijk- Dinther

Door Guus Wesselink

Het was een drukte van belang op tweede Pinksterdag bij de abdij van de Norbertijnen. Samen met kraampjes van de Vier vrije voeten Guus& Riet, waarmee we een combi vormden, pelgrimsherberg Vessem, de Sufitrail, het Kloosterpad en andere pelgrimsorganisaties vormden wij het Pelgrimsplein op een uitgebreide feestelijke braderie van handenarbeid, kloosterwijnen, enzovoort. Duizenden bezoekers wisten de weg naar de abdij op deze zonnige dag te vinden.

Aan onze voorlichting namen deel: Dick van Maanen, Henriët Gerritse-Griffioen, Riet van Laake, Guus Wesselink en Joke van Erp van de Bossche PnR- huiskamer. 

We hebben veel bezoekers aan onze kramen kunnen vertellen over wandelen en fietsen naar Rome en over andere tochten in Italië (zoals de populaire Franciscusroute) en elders in Europa. Er zijn de nodige zaadjes geplant voor nieuwe lidmaatschappen. Ook in de afsluitende lezing die de Vier vrije voeten konden geven.

Het was een voorbode voor een mooie najaarsbijeenkomst van onze vereniging op 15 oktober in deze bijzonder levendige abdij, waar ook een schenkerij is die het eigen Berne abdijbier schenkt en een uitgebreide boekwinkel met prachtige boeken en leuke artikelen.