Terug naar Nieuwsbrief 56

Oversteek Veerboot Dover

Door Titia Meuwese

Zie laatste Nieuwsbericht op de website: intussen vaart P&O Ferries weer! De route Via Francigena zoals ooit afgelegd door Abt Sigeric begint in Canterbury. De moderne route leidt al snel naar de oversteek van Dover naar Calais, om vandaar door Noord-Frankrijk naar Reims te gaan. De oversteek met de veerdienst, een leuk onderdeel van deze route, is een probleem sinds P&O Ferries nauwelijks meer vaart. De andere maatschappijen accepteren geen voetgangers. Alternatieven: gebruik BlaBlacar, ga met de trein vanaf Dover door de tunnel naar Lille en vandaar terug naar Calais.

BlaBlacar kun je niet lang van tevoren reserveren. Op het moment dat ik keek waren er verschillende aanbieders voor dit stuk. Als je besluit de trein te nemen, dan moet je eerst van Dover naar Londen St Pancras, vandaar door de tunnel naar Lille en dan weer terug naar Calais.

Dit is echt een domper op je reis, we kregen hier van twee erg teleurgestelde wandelaars bericht over. Ze hadden gepraat als Brugman om mee te mogen op hun fietskaartje, want dat kun je ook kopen. Maar zonder fiets gaat dat dus niet. We hopen dat er snel een alternatief komt, daarover berichten we dan onder Actueel.