Terug naar Nieuwsbrief 59

Activiteiten Pelgrimsherberg Kafarnaüm Vessem

KLANK- EN STEMDAG  6 APRIL

Door middel van het zingen van eenvoudige herhalende meditatieve liederen (mantra’s) kom je tot rust en voel je de eigen bezieling. En dat schept ruimte om gewoon te zijn met de klank, met de samenzang, met de betovering van de herhaling en de soms wonderschone muziek die daaruit als vanzelf ontstaat. Iedereen kan mee doen, zangervaring is niet nodig. Daarnaast gaan we ook werken met klank (zonder melodie). Dat wil zeggen klank door de eigen stem en eenvoudige natuurlijke instrumenten, zoals ratelaars,  klankschalen, indianen-drum etc.  Zonder regels improviseren we met de eigen stem en de instrumenten.

Een onderdeel van de dag zal ook een klankconcert zijn.  Daarbij kunt u ontspannen liggen en genieten waarbij wij als begeleiders met onze stem en instrumenten een “concertje geven”.

Praktisch

Vorig seizoen organiseerden we deze dag, gericht op bezinning en meditatie door klank en mantra’s, twee keer.  Dit jaar gaan we vanwege de succesvolle ervaringen daarmee door. Op 6 april ben je van harte welkom. We beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Kosten € 35.  Koffie/thee en een lunch zijn inbegrepen. Opgeven? Mail naar pelgrimsweekenden@gmail.com of meld je aan via de website www.pelgrimsherberg.nl

LABYRINTDAG  14 APRIL

Het lopen van de kronkelige wegen van een labyrint is voor velen een metafoor voor het eigen levenspad, vol verwachte èn onverwachte wendingen.  Het is een vorm van loopmeditatie waarbij je je bezint op wat in jouw leven op dit moment belangrijk is. Het geeft je meer zicht op wat je wilt en op wat je tegen kunt komen.

Echt een dag voor jezelf, om even helemaal tot rust te komen.

Uiteraard lopen we zelf een tweetal keren het labyrint. Ook wordt ons meer verteld over de vele verschijningsvormen van het labyrint, wereldwijd.

Praktisch

De dag vindt plaats in de pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem en in het mooie, in de tuin gelegen labyrint. We beginnen om 10.00 uur en stoppen om 16.00 uur. Kosten: € 35 inclusief koffie/thee, lunch en materialen. Opgeven kan via de website www.pelgrimsherberg.nl (aanmeldformulieren) of via het sturen van een mail naar pelgrimsweekenden@gmail.com