Terug naar Nieuwsbrief 59

Cammino di San Nilo

In acht etappes 100 kilometer van de bergen naar de zee in het hart van de Byzantijnse Cilento.

Nicola, een jonge aristocraat, liet in 940 alles achter en begon zijn kloosterleven onder de naam Nilo. Het is nu mogelijk om acht dagen in zijn voetsporen te treden. De Cammino di San Nilo begint in Sapri, in de regio Campania (ten zuiden van Napels) en slingert zich een weg door het Nationaal Park Cilento tot aan Palinuro, in de gemeente Centola. Je passeert 14 prachtige dorpen in de natuur van de Cilento, de Vallo di Diano en het nationaal park Alburni. Verschillende landschappen wisselen elkaar af, zonder al te veel hoogtemeters, met een grote rijkdom aan water en biodiversiteit. Veel etappes worden gekenmerkt door stilte, ideaal voor wie contact zoekt met de natuur en van de gebruikelijke routes af wil.

De Cammino di San Nilo bevindt zich in een warm en gematigd klimaat. De winters zijn regenachtiger dan de zomers, maar de temperaturen zijn niet extreem koud. Omdat de route dicht bij de zee ligt, kan deze ook in de winter worden afgelegd. De zomer is meestal erg heet, met hoge temperaturen in juli en augustus. De beste periodes zijn van maart tot juni en van september tot november, wanneer het klimaat mild is en de dagen langer zijn.

In de gids staat alle nuttige informatie om op pad te gaan: gedetailleerde kaarten, hoogteverschillen, beschrijving van de route, plaatsen om te bezoeken en plaatsen waar te slapen.

Meer informatie: in deze gids

Auteur: Settimo Rienzo  ISBN 9791259960887