Terug naar Nieuwsbrief 59

Inleiding

Beste leden,

de winter nadert zijn einde, het plannen van langere tochten zal bij velen al begonnen zijn en deze Nieuwsbrief heeft een flink aantal suggesties daarvoor.

Everdiene Geerling stelt drie minder bekende routes in Italië voor: Cammino di San Nilo, Sentiero dei Ducato en de route van Teano naar Rome. Daarnaast een overzicht van de getallen voor 2022 over de Via Francigena, met daarin ook het opmerkelijke feit “Ongeveer 50.000 pelgrims hebben de Via Francigena in 2022 gelopen met een gemiddeld verblijf van zeven dagen.”

Luc Gregoir geeft een gedetailleerde beschrijving hoe de Middenroute over de afgelopen jaren zich heeft ontwikkeld tot bijna een klein netwerk van routes en varianten. Ook stelt hij twee nieuwe gidsen voor die de aanloop vanuit Vlaanderen naar de Via Francigena beschrijven.

Naast de routeinformatie is er aandacht voor Middeleeuwse muziek in Utrecht, het wel en wee van veerpontjes in Gelderland, verschillende bijeenkomsten bij de Pelgrimshoeve in Vessem. Daarnaast een winterwandeling bij Wolfheze, het aanbod om de boeken van “De Weg van de Franken” van Ben Teunissen te downloaden en de mogelijkheid een stijlicoon te worden door het gebruik van de mooie badge van onze vereniging. Plus nog wat andere onderwerpen.

Kortom, er is werk aan de winkel om al dat moois om te zetten in eigen plannen.
En als je je hebt aangemeld voor de ALV op 18 maart in Utrecht, zeker komen!

Met groet,

Rob de Vogel

Bijdragen voor Nieuwsbrief 60 zijn van harte welkom. De deadline voor het aanleveren daarvan is 17 juni, te richten aan nieuwsbrief@pelgrimswegen.nl