Terug naar Nieuwsbrief 59

Loop met een internationaal gezelschap mee op de Via Francigena del Sud van Teano naar Rome

De vrijwilligersorganisatie Gruppo dei Dodici (Groep van Twaalf)promoot en organiseert wandelroutes op historische pelgrimsroutes. Het doel is om bekendheid te geven aan het gebied en om de interesse van lokale gemeenschappen te wekken voor pelgrimages te voet langs de historische routes.

De Via Appia, ook wel bekend als de Regina Viarum (de Koningin der Wegen), dateert uit de 4e eeuw voor Christus. Apostelen Petrus en Paulus, keizers, pausen, Sint Franciscus van Assisi, Sint Thomas van Aquino, kunstenaars als Petrarca, Tasso en Goethe en musici als Mozart liepen over de Via Appia. De Via Francigena, een pad dat al meer dan 20 eeuwen door pelgrims wordt bewandeld slingert erlangs.

De route van 270 kilometer start in Teano (regio Caserta), duurt veertien dagen en eindigt op het Sint Pietersplein in Rome. De tocht is rijk aan interessante bezienswaardigheden: Romeinse tempels, cisterciënzerabdijen, kloosters, hermitages, kastelen en renaissancepaleizen in dorpen die soms ouder zijn dan Rome. Men loopt over zandstranden, langs de kust, over heuvel- of plattelandspaden, langs de oever van vier meren, door zes natuurparken, door dichte bossen en door mediterraan gebied. Daarnaast kan men genieten van de culturele, spirituele en sociale waarden van de route. Verder vinden er ontmoetingen plaats met lokale gemeenschappen en hun gewoonten en tradities.

Bij aankomst in Rome op 4 oktober zal men in het Vaticaan het Testimonium ontvangen.

Informatie