Terug naar Nieuwsbrief 61

Cammino di Germanico

De Cammino di Germanico (niet te verwarren met de Via Romea Germanica) is een rondwandeling van ongeveer 70 km die de stad Amelia in Umbrië verbindt met zijn zeven prachtige omliggende gehuchten.

De wandeling ontleent zijn naam aan het bronzen beeld van Germanicus, dat in de jaren zestig rond de stad gevonden is en te zien is in het plaatselijke archeologisch museum. Germanicus (15 v.Chr. – 19 na Chr.) was Romeinse veldheer en broer van keizer Claudius I.

De Cammino di Germanico doorkruist prachtige gebieden, van bossen tot het platteland en tevens nog betoverende dorpen. De rondwandeling kan op elk moment van het jaar worden gelopen.

De route bestaat uit acht etappes, met afstanden variërend tussen de 5 en 15 km. De hele wandeling is in drie of vier dagen te lopen. De rondwandeling start in Amelia en gaat via Sambucetole, Collicello, Macchie, Porchiano del Monte, Montecampano, Fornole en Foce terug naar Amelia. De hele route is gemarkeerd met blauwe routemarkeringen en richtingsstickers.

Er is een 64 pagina’s dikke gedrukte gids van de Cammino di Germanico beschikbaar. Daarin worden de etappes beschreven, informatie over hoe Amelia (met OV) te bereiken is, historische opmerkingen over het gebied, nuttige nummers en een lijst met faciliteiten waar te verblijven en waar te eten en te drinken.

De aankoop van de gids geeft ook recht op een pdf-bestand met alle updates en eventuele wijzigingen en ook informatie over festivals of evenementen in de betreffende periode. Door de aanschaf van de gids steun je het project!

Naast de gids is er een website. Verder is er een Facebook-pagina om te volgen. Je kunt lid worden van de Facebook-groep om up-to-date informatie te krijgen, foto’s te delen en advies te krijgen.

Er is een credenziale om onderweg stempels te verzamelen. Een volledig gevulde credenziale geeft na afloop recht op zowel een deelnamecertificaat als toegang tot het archeologisch museum tegen een gereduceerde prijs.