Terug naar Nieuwsbrief 61

Introductie

Beste leden

Zoals u ziet wordt deze nieuwsbrief niet meer geopend met een woordje van de hand van Rob Vogel, maar treft u een nieuwe naam aan als coördinator van de Nieuwsbrief. Ik zal mij dan ook eerst aan u voorstellen.

Mijn naam is Loes Peters, ik ben 67 jaar oud en in het rijke bezit van drie kinderen en vijf kleinkinderen. Ik leef alleen en ben woonachtig in Hilversum. Naast het gepensioneerd zijn ben ik ZZP’er en geef ik nog regelmatig trainingen aan zij-instromers in de zorgwereld. Ook ben ik examinator voor studenten in de zorg en doe ik al vele jaren vrijwillig bestuurswerk in de palliatieve zorg. Ik zing bij de Bedside Singers Gooi en Vechtstreek en heb een mooi en rijk sociaal leven.

Enkele jaren geleden ben ik vaker en langer gaan wandelen met als doel om het hoofd leeg te maken, veelal alleen en soms in een groep. Dit bevalt mij tot op de dag van vandaag erg goed. Wat mij snel opviel naar gelang ik langere wandelingen maakte is het feit dat “de lange afstand wandelaar” een mooi mens is. Het zijn mensen die allereerst genieten van de natuur, maar ook het innerlijke van de mens meenemen tijdens hun wandeling en dat sprak mij aan.

Nadat ik 2 jaar geleden besloot om niet naar Santiago maar naar Rome te gaan lopen, ben ik lid geworden van onze vereniging. Ondanks wat pijntjes en kwaaltjes aan lijf en leden heb ik in de afgelopen meimaand de poging gewaagd om vanaf Aulla naar Rome te lopen. Die tocht moest ik helaas door het slechte weer na 350 km beëindigen. Ik heb echter door deze prachtige ervaring (want dat was het echt ondanks de regen) de smaak stevig te pakken gekregen van het wandelen door Italië en zal deze tocht dan ook zeker gaan vervolgen.

En dan merk je dat een lidmaatschap van deze vereniging een bron van informatie is op vele vlakken. Omdat ik iemand ben die niet alleen maar wil halen maar ook graag wil brengen, heb ik mij inmiddels aangemeld voor de kascontrolecommissie en voor de rol van coördinator Nieuwsbrief.

Rob Vogel ken ik helaas alleen zijdelings maar ik ga ervan uit dat hij mij nog waardevolle tips en adviezen kan geven als ik dat nodig mocht hebben. Aan u allen de vraag om mijn mailbox te overspoelen met kopij zodat wij er gezamenlijk steeds weer een mooie Nieuwsbrief van kunnen maken.

Het email adres voor het aanleveren van kopij is nieuwsbrief@pelgrimswegen.nl

In deze nieuwsbrief treft u weer een veelheid aan informatie aan…….

Het besluit van Guus en Riet om te stoppen met het geven van lezingen en hun vraag wie hen gaat vervangen in de toekomst. Deel 3 van route “De Onvoltooide” en deel 2 van de Splügen Appenino Route, beiden zeer bijzonder om te lezen.

Een verslag van het Italië Evenement waar de vereniging voor het eerst een kraam bemenste, informatie over nieuwe boeken, een expositie van een wandelende kunstenaar en verschillende verzoeken aan de leden.

Veel leesplezier

Loes Peters