Terug naar Nieuwsbrief 64

Inleiding

Het wandel- en fietsseizoen is volop in beweging. Om mij heen zijn veel mensen vertrokken, onderweg of komen alweer thuis. De temperatuur is aangenaam en voor de regen kun je je beschermen. De natuur is op zijn groenst, de grond is drassig. Ik woon tussen verschillende natuurgebieden in aan de rand van een stad. Zodra ik wandel zie ik bomen en struiken met de voeten in het water staan en zijn er opeens meerdere vennen ontstaan, heel bijzonder. Momenteel is het weer in Italië zonovergoten en droog, schrijven ze. Om te weten of dat echt zo is, zul je er heen moeten want het zal per regio verschillen.

De inspiratiedag in Antwerpen én het Italië-evenement in Haarzuilen zijn alweer achter de rug. Op beide plekken was de vereniging vertegenwoordigd en waren mensen geïnteresseerd in het wandelen naar Rome. Zelf was ik in april in Antwerpen aanwezig (érg leuk trouwens, klein en fijn). Daar sprak ik een koppel die het wilde gaan proberen, een deel van de VF lopen mét bagage. Ik volg ze nu op Polar Steps en ze genieten van het stuk dat ze wandelen, maar ze nemen – net als ik – hun petje af voor de ervaren wandelaars die véél en véél en véél meer kilometers lopen. De twee lezingen tijdens het Italië-evenement, gegeven door ervaren wandelaars, werden vol bewondering ontvangen door de bezoekers; en terecht.

Viel bij u ook de nieuwe Omnes op de mat? Wat een mooi en fijn tijdschrift heeft deze vereniging. We kunnen er trots op zijn. Afgelopen week ben ik lid geworden van Il Giornale, een Nederlandse kwartaal-krant met heel veel informatie over Italië; niet te vergelijken met de Omnes maar oh zo leuk om te lezen; je waant je echt in Italië. In deze nieuwsbrief vindt u ook een mooie boekbespreking van het boek van Sander van de Zee. Hij beschrijft zijn moderne pelgrimstocht van Dordrecht naar Rome.

Ook treft u weer veel informatie rondom het wandelen en fietsen, waaronder een nieuwe unieke fietsroute in eigen land, de heropening van het Hostel in Siena, de problemen die ontstaan als je pinpas ingeslikt is, informatie over hoe je de fiets meeneemt in een internationale trein, een nieuwe brug over de Lambro én informatie vanuit het bestuur.

De volgende nieuwsbrief komt eind augustus uit, de deadline voor het aanleveren van een artikel is half augustus. Fijn als u wat aanlevert!

Een mooie zomer, doe voorzichtig en geniet

Loes Peters