Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Gepubliceerd op: 2 februari 2023

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag, hier een fragment:

Ik loop over een fietspad midden op een weg. Dat loopt prettig en daar gaan we dan, de laatste kilometer. Een man spreekt me aan en hij spreekt geen Engels maar wenst me geluk en geeft me een sinaasappel. Wat fijn! Dan zie ik een grote muur en steek ik over tussen veel mensen. Rechtsaf en daar zie ik het. Het St Pieterplein.

Tussen grote palen door naar het midden van het plein. Zet mijn sporthorloge op stop en
met die handeling ben ik er… Drie weken wandelen, 408 km, ik ben er ! I

Gerelateerde verhalen


25 maart 2023

Hans loopt langs de Oostelijke route

Hans Schimmel loopt in delen naar Rome, vorig jaar tot aan Boppard en dit jaar verder tot aan Donauwörth.

Lees  het pelgrimsverhaal om het verslag op Youtube te zien.

6 maart 2023

Christine en Jelle zijn al vertrokken

Christine en Jelle Kaastra zijn al op 2 februari vertrokken langs een eigen route door Duitsland en Oostenrijk naar Rome, waar ze in mei hopen aan te komen. Ze schrijven een blog met mooie foto’s van Duitsland in het vroege voorjaar.

13 september 2022

Menno Oerlemans gaat voorbij Rome

Menno’s tocht is dit jaar begonnen op het punt waar hij voor de meeste mensen eindigt: in de Friezenkerk in Rome. Van daar gaat hij verder naar Jeruzalem, dit jaar is het einddoel Istanbul. Hij loopt over de Via Francigena del Sud en vervolgens via Albanië en Griekenland naar Turkije. Eerst over de Via Appia de stad uit maar intussen al veel verder, zie daarvoor zijn blog.

13 september 2022

Cécile en Nico volgen de Via Francigena

Nico en Cécile volgen de Via Francigena. Intussen zijn ze al ver, ze gaan nu al de Apennijnen over en spreken (al bijna ) vloeiend Italiaans. In hun blog kun je teruglezen hoe ze zo ver kwamen en ze volgen tot ze in Rome zijn…

24 juli 2022

Hanneke gaat na twee jaar op pad

Na twee jaar voorbereiden, onder andere door de Coronabeperkingen, is Hanneke vertrokken voor haar tocht langs het Pieterpad, de GR5 en de Via Francigena. Ze schrijft onderhoudende columns over haar ontmoetingen en observaties.