Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

De Westweg door het Zwarte Woud

Gepubliceerd op: 25 januari 2022

Daarna laat de Westweg zich van een milde kant zien. Minder steil en weer boerenland, toch meer mijn ding, stam tenslotte af van boeren en niet van houthakkers.  Wil daarna een stempel halen in een schilderachtig kerkje (Martinskapelle) en loop daardoor tegen de oorsprong van de Donau aan (unglaublich). Altijd lastig vast te stellen waar een rivier begint, maar ene Wasserdoktor heeft het in 1950 vastgesteld. De man had een roeping want hij heeft zich daarnaast gewijd aan de oorsprong van de Amazone en de Rijn. Hij baalt er nog steeds van dat dr. Livingstone hem net voor was met de Nijl. 
Logeer in een prima hostel in Brend, drie bedjes op de kamer, maar ik heb het rijk alleen. [Blog van Jelle Visser]

Gerelateerde verhalen


2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!

13 september 2022

Menno Oerlemans gaat voorbij Rome

Menno’s tocht is dit jaar begonnen op het punt waar hij voor de meeste mensen eindigt: in de Friezenkerk in Rome. Van daar gaat hij verder naar Jeruzalem, dit jaar is het einddoel Istanbul. Hij loopt over de Via Francigena del Sud en vervolgens via Albanië en Griekenland naar Turkije. Eerst over de Via Appia de stad uit maar intussen al veel verder, zie daarvoor zijn blog.

13 september 2022

Cécile en Nico volgen de Via Francigena

Nico en Cécile volgen de Via Francigena. Intussen zijn ze al ver, ze gaan nu al de Apennijnen over en spreken (al bijna ) vloeiend Italiaans. In hun blog kun je teruglezen hoe ze zo ver kwamen en ze volgen tot ze in Rome zijn…

24 juli 2022

Hanneke gaat na twee jaar op pad

Na twee jaar voorbereiden, onder andere door de Coronabeperkingen, is Hanneke vertrokken voor haar tocht langs het Pieterpad, de GR5 en de Via Francigena. Ze schrijft onderhoudende columns over haar ontmoetingen en observaties.

26 mei 2022

De voettocht van Kees richting Rome

Kees Kalkman loopt sinds 16 mei over de Via Francigena, voor een deel kampeert hij. Een eerste ontmoeting met everzwijnen heeft hij al gehad, toch best zeldzaam. Hij slaagde er in ook een foto te maken.