Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Jelle en Christine lopen een eigen route

Gepubliceerd op: 24 november 2021

Op 1 maart 2020 vertrokken wij vol goede moed vanuit Zeist naar Rome. Op 18 maart keerden wij vanuit Boppard terug naar huis, omdat alles vanwege de pandemie op slot ging. Maar we hebben 17 dagen genoten van de tocht! We wilden de tocht zeker afmaken. In 2021 ging dat nog niet door het trage tempo van vaccineren en onze voorkeur om de tocht in het voorjaar te maken.

Wij zijn thuis flink blijven lopen en hebben ondanks wat kleine blessures gemiddeld 100 km per maand gelopen. Ook hebben wij onze geplande, eigen oostelijke ”vlaklopers-route” nog op verschillende punten aangepast door gedetailleerd naar verkeersveiligheid en wandelvriendelijkheid te kijken. De route voert langs de Rijn, dan van Worms naar Oostenrijk dat we via Fernpas en Brennerpas doorkruisen. Dat zijn de laagste Alpenpassen die we begin april zonder hopelijk teveel winteroverlast kunnen oversteken. De Po steken we bij Mantova over, en via Bologna, Firenze en Arezzo komen we langs het Tiberdal in Rome.

We hopen rond 19 februari van huis uit te vertrekken en begin juni in Rome aan te komen, voor het daar echt warm wordt.  Volg hier hun blog

Gerelateerde verhalen


2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!

13 september 2022

Menno Oerlemans gaat voorbij Rome

Menno’s tocht is dit jaar begonnen op het punt waar hij voor de meeste mensen eindigt: in de Friezenkerk in Rome. Van daar gaat hij verder naar Jeruzalem, dit jaar is het einddoel Istanbul. Hij loopt over de Via Francigena del Sud en vervolgens via Albanië en Griekenland naar Turkije. Eerst over de Via Appia de stad uit maar intussen al veel verder, zie daarvoor zijn blog.

13 september 2022

Cécile en Nico volgen de Via Francigena

Nico en Cécile volgen de Via Francigena. Intussen zijn ze al ver, ze gaan nu al de Apennijnen over en spreken (al bijna ) vloeiend Italiaans. In hun blog kun je teruglezen hoe ze zo ver kwamen en ze volgen tot ze in Rome zijn…

24 juli 2022

Hanneke gaat na twee jaar op pad

Na twee jaar voorbereiden, onder andere door de Coronabeperkingen, is Hanneke vertrokken voor haar tocht langs het Pieterpad, de GR5 en de Via Francigena. Ze schrijft onderhoudende columns over haar ontmoetingen en observaties.

26 mei 2022

De voettocht van Kees richting Rome

Kees Kalkman loopt sinds 16 mei over de Via Francigena, voor een deel kampeert hij. Een eerste ontmoeting met everzwijnen heeft hij al gehad, toch best zeldzaam. Hij slaagde er in ook een foto te maken.