Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Jelle en Christine lopen een eigen route

Gepubliceerd op: 24 november 2021

Op 1 maart 2020 vertrokken wij vol goede moed vanuit Zeist naar Rome. Op 18 maart keerden wij vanuit Boppard terug naar huis, omdat alles vanwege de pandemie op slot ging. Maar we hebben 17 dagen genoten van de tocht! We wilden de tocht zeker afmaken. In 2021 ging dat nog niet door het trage tempo van vaccineren en onze voorkeur om de tocht in het voorjaar te maken.

Wij zijn thuis flink blijven lopen en hebben ondanks wat kleine blessures gemiddeld 100 km per maand gelopen. Ook hebben wij onze geplande, eigen oostelijke ”vlaklopers-route” nog op verschillende punten aangepast door gedetailleerd naar verkeersveiligheid en wandelvriendelijkheid te kijken. De route voert langs de Rijn, dan van Worms naar Oostenrijk dat we via Fernpas en Brennerpas doorkruisen. Dat zijn de laagste Alpenpassen die we begin april zonder hopelijk teveel winteroverlast kunnen oversteken. De Po steken we bij Mantova over, en via Bologna, Firenze en Arezzo komen we langs het Tiberdal in Rome.

We hopen rond 19 februari van huis uit te vertrekken en begin juni in Rome aan te komen, voor het daar echt warm wordt.  Volg hier hun blog