Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Jelle en Christine lopen een eigen route

Gepubliceerd op: 24 november 2021

Op 1 maart 2020 vertrokken wij vol goede moed vanuit Zeist naar Rome. Op 18 maart keerden wij vanuit Boppard terug naar huis, omdat alles vanwege de pandemie op slot ging. Maar we hebben 17 dagen genoten van de tocht! We wilden de tocht zeker afmaken. In 2021 ging dat nog niet door het trage tempo van vaccineren en onze voorkeur om de tocht in het voorjaar te maken.

Wij zijn thuis flink blijven lopen en hebben ondanks wat kleine blessures gemiddeld 100 km per maand gelopen. Ook hebben wij onze geplande, eigen oostelijke ”vlaklopers-route” nog op verschillende punten aangepast door gedetailleerd naar verkeersveiligheid en wandelvriendelijkheid te kijken. De route voert langs de Rijn, dan van Worms naar Oostenrijk dat we via Fernpas en Brennerpas doorkruisen. Dat zijn de laagste Alpenpassen die we begin april zonder hopelijk teveel winteroverlast kunnen oversteken. De Po steken we bij Mantova over, en via Bologna, Firenze en Arezzo komen we langs het Tiberdal in Rome.

We hopen rond 19 februari van huis uit te vertrekken en begin juni in Rome aan te komen, voor het daar echt warm wordt.  Volg hier hun blog

Gerelateerde verhalen


27 april 2023

Tanja is onderweg op de GR5

Tanja Zwiers-Veldhuis schrijft een blog over haar route langs de GR5, de Via Francigena, de Grande Excursione Appennenica en dan de Franciscaanse voetreis. Het voorjaar is nog maar net begonnen…

27 april 2023

Selma loopt van Rome terug over de Via Francigena

Volg Selma Moerland op haar tocht in de omgekeerde richting met haar mooie beschouwingen in een verslag dat ze om de paar dagen schrijft.

25 maart 2023

Hans loopt langs de Oostelijke route

Hans Schimmel loopt in delen naar Rome, vorig jaar tot aan Boppard en dit jaar verder tot aan Donauwörth.

Lees  het pelgrimsverhaal om het verslag op Youtube te zien.

6 maart 2023

Christine en Jelle zijn al vertrokken

Christine en Jelle Kaastra zijn al op 2 februari vertrokken langs een eigen route door Duitsland en Oostenrijk naar Rome, waar ze in mei hopen aan te komen. Ze schrijven een blog met mooie foto’s van Duitsland in het vroege voorjaar.

2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!