Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Jelle en Christine lopen een eigen route

Gepubliceerd op: 24 november 2021

Op 1 maart 2020 vertrokken wij vol goede moed vanuit Zeist naar Rome. Op 18 maart keerden wij vanuit Boppard terug naar huis, omdat alles vanwege de pandemie op slot ging. Maar we hebben 17 dagen genoten van de tocht! We wilden de tocht zeker afmaken. In 2021 ging dat nog niet door het trage tempo van vaccineren en onze voorkeur om de tocht in het voorjaar te maken.

Wij zijn thuis flink blijven lopen en hebben ondanks wat kleine blessures gemiddeld 100 km per maand gelopen. Ook hebben wij onze geplande, eigen oostelijke ”vlaklopers-route” nog op verschillende punten aangepast door gedetailleerd naar verkeersveiligheid en wandelvriendelijkheid te kijken. De route voert langs de Rijn, dan van Worms naar Oostenrijk dat we via Fernpas en Brennerpas doorkruisen. Dat zijn de laagste Alpenpassen die we begin april zonder hopelijk teveel winteroverlast kunnen oversteken. De Po steken we bij Mantova over, en via Bologna, Firenze en Arezzo komen we langs het Tiberdal in Rome.

We hopen rond 19 februari van huis uit te vertrekken en begin juni in Rome aan te komen, voor het daar echt warm wordt.  Volg hier hun blog

Gerelateerde verhalen


11 april 2024

Hans en Jannemieke op pad op de Via Francigena

Vertrokken net voordat de bladeren aan de bomen kwamen lopen Hans en Jannemieke het voorjaar tegemoet, nu nog in Nederland: “We bereiden ons voor op weer een saaie tocht, maar eenmaal onderweg is het alles behalve saai. We lopen door de Peel, en voor een belangrijk gedeelte over half verharde wegen en zandpaden. Mooie natuur en heel veel sporen van Bevers.”

9 april 2024

Chris Krijns op pad op de Via Francigena del Sud

Chris is onderweg op de Via Francigena del Sud, in de voorjaar om de hoge temperaturen te ontlopen. Een mooie blog over een verre route:

Mijn water gaat op rantsoen want het begint aardig op te raken. Zoals ik eerder schreef, geen enkele bar maar ook geen kraan. Je loopt ook amper langs woningen. Maar op een boeren karrespoorpad heb ik toch een boer aangesproken of hij mij aan water kon helpen? Ja hoor dat ging hij wel regelen…

20 juli 2023

Hans en Didi zijn op pad voor de zon op gaat

Wie nu in Italië onderweg is moet zorgen voor het middaguur de tocht afgelegd te hebben. Zo ook Hans en Didi, die op de Via Francigena al ver gekomen zijn. Deze foto is van de muren van Monteriggione, in de vroege morgen.

20 juni 2023

Agnes loopt vanaf Oberwesel langs de Oostelijke route

Agnes loopt verder vanaf het punt waar ze in 2019 viel. Intussen is ze Duitsland door, de Alpen en de Povlakte overgestoken en al op de Via degli Dei, waar meer pelgrims lopen.

27 april 2023

Tanja is onderweg op de GR5

Tanja Zwiers-Veldhuis schrijft een blog over haar route langs de GR5, de Via Francigena, de Grande Excursione Appennenica en dan de Franciscaanse voetreis. Het voorjaar is nog maar net begonnen…