Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Menno Oerlemans gaat voorbij Rome

Gepubliceerd op: 13 september 2022

Menno’s tocht is dit jaar begonnen op de plek waar voor veel mensen het eindpunt is: in de Friezenkerk in Rome. Van daar gaat hij verder naar Jeruzalem, dit jaar is het einddoel Istanbul. Hij loopt over de Via Francigena del Sud en vervolgens via Albanië en Griekenland naar Turkije. Eerst over de Via Appia de stad uit maar intussen al veel verder:

De tocht gaat door een gevarieerd gebied, met mais, druiven, perziken, appels en nog veel meer. Zo gevarieerd heb ik het nog niet vaak gezien. Aan de andere kant van de brede vallei, loop ik langs een bergrug weer een smallere vallei in. Langzaam beginnen de kilometers te tellen. De hitte daarbij helpt niet. Doordat vandaag alles dicht is raakt mijn watervoorraad op. Bij een boerderij vraag ik of ik water kan krijgen. Dat kan, ik krijg zo een extra fles mee. De boerin wil er niets voor hebben. Dat water helpt me door de middag.” Volg zijn blog, langs voor de meeste Romepelgrims onbekende wegen.

Gerelateerde verhalen


2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!

13 september 2022

Cécile en Nico volgen de Via Francigena

Nico en Cécile volgen de Via Francigena. Intussen zijn ze al ver, ze gaan nu al de Apennijnen over en spreken (al bijna ) vloeiend Italiaans. In hun blog kun je teruglezen hoe ze zo ver kwamen en ze volgen tot ze in Rome zijn…

24 juli 2022

Hanneke gaat na twee jaar op pad

Na twee jaar voorbereiden, onder andere door de Coronabeperkingen, is Hanneke vertrokken voor haar tocht langs het Pieterpad, de GR5 en de Via Francigena. Ze schrijft onderhoudende columns over haar ontmoetingen en observaties.

26 mei 2022

De voettocht van Kees richting Rome

Kees Kalkman loopt sinds 16 mei over de Via Francigena, voor een deel kampeert hij. Een eerste ontmoeting met everzwijnen heeft hij al gehad, toch best zeldzaam. Hij slaagde er in ook een foto te maken.

26 mei 2022

Richting Rome: de tocht van Ria Bounouvrie

Ria is op 15 april begonnen met een spannende, mooie wandeling met als einddoel Rome. Ze loopt over de Oostelijke route en doet elke paar dagen verslag in haar blog.