Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Menno Oerlemans gaat voorbij Rome

Gepubliceerd op: 13 september 2022

Menno’s tocht is dit jaar begonnen op de plek waar voor veel mensen het eindpunt is: in de Friezenkerk in Rome. Van daar gaat hij verder naar Jeruzalem, dit jaar is het einddoel Istanbul. Hij loopt over de Via Francigena del Sud en vervolgens via Albanië en Griekenland naar Turkije. Eerst over de Via Appia de stad uit maar intussen al veel verder:

De tocht gaat door een gevarieerd gebied, met mais, druiven, perziken, appels en nog veel meer. Zo gevarieerd heb ik het nog niet vaak gezien. Aan de andere kant van de brede vallei, loop ik langs een bergrug weer een smallere vallei in. Langzaam beginnen de kilometers te tellen. De hitte daarbij helpt niet. Doordat vandaag alles dicht is raakt mijn watervoorraad op. Bij een boerderij vraag ik of ik water kan krijgen. Dat kan, ik krijg zo een extra fles mee. De boerin wil er niets voor hebben. Dat water helpt me door de middag.” Volg zijn blog, langs voor de meeste Romepelgrims onbekende wegen.

Gerelateerde verhalen


27 april 2023

Tanja is onderweg op de GR5

Tanja Zwiers-Veldhuis schrijft een blog over haar route langs de GR5, de Via Francigena, de Grande Excursione Appennenica en dan de Franciscaanse voetreis. Het voorjaar is nog maar net begonnen…

27 april 2023

Selma loopt van Rome terug over de Via Francigena

Volg Selma Moerland op haar tocht in de omgekeerde richting met haar mooie beschouwingen in een verslag dat ze om de paar dagen schrijft.

25 maart 2023

Hans loopt langs de Oostelijke route

Hans Schimmel loopt in delen naar Rome, vorig jaar tot aan Boppard en dit jaar verder tot aan Donauwörth.

Lees  het pelgrimsverhaal om het verslag op Youtube te zien.

6 maart 2023

Christine en Jelle zijn al vertrokken

Christine en Jelle Kaastra zijn al op 2 februari vertrokken langs een eigen route door Duitsland en Oostenrijk naar Rome, waar ze in mei hopen aan te komen. Ze schrijven een blog met mooie foto’s van Duitsland in het vroege voorjaar.

2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!