Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Sonja loopt van Lucca naar Rome

Gepubliceerd op: 29 december 2021

Via een oude weg naar het mooie Rome. Een droom! Door de corona-periode wordt dit werkelijkheid, want de lockdowns hebben me nieuwe inzichten gegeven: Het leven is kort. En een goede gezondheid een groot bezit. Toen ik enkele maanden geleden het idee opperde van wandelen naar Rome was de reactie van mijn man:  ‘prima. Lekker doen! Zolang ik maar niet mee hoef. Die afstand doe ik wel met de auto’ 

Dus stap 1 is gezet: Het idee.

 Stap 2 volgde…..waar loopt die weg dan precies? Lang leve Google en enkele lange zoek-sessies verder is het woord Via Francigena in beeld en ook de Vereniging Pelgrimswegen. Hier is enorm veel praktische informatie te vinden en het belangrijkste: andere pelgrims!  De App van Via Francigena staat ook al snel op mijn telefoon. Deze app geeft alle informatie over de dag-etappes.

En dan krijgen we stap 3. Wanneer?

Kan, en wil ik weg voor enkele maanden?  Nee, ik heb mijn eigen Bed & Breakfast te runnen en onze dochters wonen ook nog thuis. Maar vier weken, dat gaat nét lukken maar dan wel voordat het toeristenseizoen gaat beginnen in april.

Gerelateerde verhalen


11 april 2024

Hans en Jannemieke op pad op de Via Francigena

Vertrokken net voordat de bladeren aan de bomen kwamen lopen Hans en Jannemieke het voorjaar tegemoet, nu nog in Nederland: “We bereiden ons voor op weer een saaie tocht, maar eenmaal onderweg is het alles behalve saai. We lopen door de Peel, en voor een belangrijk gedeelte over half verharde wegen en zandpaden. Mooie natuur en heel veel sporen van Bevers.”

9 april 2024

Chris Krijns op pad op de Via Francigena del Sud

Chris is onderweg op de Via Francigena del Sud, in de voorjaar om de hoge temperaturen te ontlopen. Een mooie blog over een verre route:

Mijn water gaat op rantsoen want het begint aardig op te raken. Zoals ik eerder schreef, geen enkele bar maar ook geen kraan. Je loopt ook amper langs woningen. Maar op een boeren karrespoorpad heb ik toch een boer aangesproken of hij mij aan water kon helpen? Ja hoor dat ging hij wel regelen…

20 juli 2023

Hans en Didi zijn op pad voor de zon op gaat

Wie nu in Italië onderweg is moet zorgen voor het middaguur de tocht afgelegd te hebben. Zo ook Hans en Didi, die op de Via Francigena al ver gekomen zijn. Deze foto is van de muren van Monteriggione, in de vroege morgen.

20 juni 2023

Agnes loopt vanaf Oberwesel langs de Oostelijke route

Agnes loopt verder vanaf het punt waar ze in 2019 viel. Intussen is ze Duitsland door, de Alpen en de Povlakte overgestoken en al op de Via degli Dei, waar meer pelgrims lopen.

27 april 2023

Tanja is onderweg op de GR5

Tanja Zwiers-Veldhuis schrijft een blog over haar route langs de GR5, de Via Francigena, de Grande Excursione Appennenica en dan de Franciscaanse voetreis. Het voorjaar is nog maar net begonnen…