Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Sonja loopt van Lucca naar Rome

Gepubliceerd op: 29 december 2021

Via een oude weg naar het mooie Rome. Een droom! Door de corona-periode wordt dit werkelijkheid, want de lockdowns hebben me nieuwe inzichten gegeven: Het leven is kort. En een goede gezondheid een groot bezit. Toen ik enkele maanden geleden het idee opperde van wandelen naar Rome was de reactie van mijn man:  ‘prima. Lekker doen! Zolang ik maar niet mee hoef. Die afstand doe ik wel met de auto’ 

Dus stap 1 is gezet: Het idee.

 Stap 2 volgde…..waar loopt die weg dan precies? Lang leve Google en enkele lange zoek-sessies verder is het woord Via Francigena in beeld en ook de Vereniging Pelgrimswegen. Hier is enorm veel praktische informatie te vinden en het belangrijkste: andere pelgrims!  De App van Via Francigena staat ook al snel op mijn telefoon. Deze app geeft alle informatie over de dag-etappes.

En dan krijgen we stap 3. Wanneer?

Kan, en wil ik weg voor enkele maanden?  Nee, ik heb mijn eigen Bed & Breakfast te runnen en onze dochters wonen ook nog thuis. Maar vier weken, dat gaat nét lukken maar dan wel voordat het toeristenseizoen gaat beginnen in april.

Gerelateerde verhalen


2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!

13 september 2022

Menno Oerlemans gaat voorbij Rome

Menno’s tocht is dit jaar begonnen op het punt waar hij voor de meeste mensen eindigt: in de Friezenkerk in Rome. Van daar gaat hij verder naar Jeruzalem, dit jaar is het einddoel Istanbul. Hij loopt over de Via Francigena del Sud en vervolgens via Albanië en Griekenland naar Turkije. Eerst over de Via Appia de stad uit maar intussen al veel verder, zie daarvoor zijn blog.

13 september 2022

Cécile en Nico volgen de Via Francigena

Nico en Cécile volgen de Via Francigena. Intussen zijn ze al ver, ze gaan nu al de Apennijnen over en spreken (al bijna ) vloeiend Italiaans. In hun blog kun je teruglezen hoe ze zo ver kwamen en ze volgen tot ze in Rome zijn…

24 juli 2022

Hanneke gaat na twee jaar op pad

Na twee jaar voorbereiden, onder andere door de Coronabeperkingen, is Hanneke vertrokken voor haar tocht langs het Pieterpad, de GR5 en de Via Francigena. Ze schrijft onderhoudende columns over haar ontmoetingen en observaties.

26 mei 2022

De voettocht van Kees richting Rome

Kees Kalkman loopt sinds 16 mei over de Via Francigena, voor een deel kampeert hij. Een eerste ontmoeting met everzwijnen heeft hij al gehad, toch best zeldzaam. Hij slaagde er in ook een foto te maken.