Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Sonja loopt van Lucca naar Rome

Gepubliceerd op: 29 december 2021

Via een oude weg naar het mooie Rome. Een droom! Door de corona-periode wordt dit werkelijkheid, want de lockdowns hebben me nieuwe inzichten gegeven: Het leven is kort. En een goede gezondheid een groot bezit. Toen ik enkele maanden geleden het idee opperde van wandelen naar Rome was de reactie van mijn man:  ‘prima. Lekker doen! Zolang ik maar niet mee hoef. Die afstand doe ik wel met de auto’ 

Dus stap 1 is gezet: Het idee.

 Stap 2 volgde…..waar loopt die weg dan precies? Lang leve Google en enkele lange zoek-sessies verder is het woord Via Francigena in beeld en ook de Vereniging Pelgrimswegen. Hier is enorm veel praktische informatie te vinden en het belangrijkste: andere pelgrims!  De App van Via Francigena staat ook al snel op mijn telefoon. Deze app geeft alle informatie over de dag-etappes.

En dan krijgen we stap 3. Wanneer?

Kan, en wil ik weg voor enkele maanden?  Nee, ik heb mijn eigen Bed & Breakfast te runnen en onze dochters wonen ook nog thuis. Maar vier weken, dat gaat nét lukken maar dan wel voordat het toeristenseizoen gaat beginnen in april.