Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Sonja loopt van Lucca naar Rome

Gepubliceerd op: 29 december 2021

Via een oude weg naar het mooie Rome. Een droom! Door de corona-periode wordt dit werkelijkheid, want de lockdowns hebben me nieuwe inzichten gegeven: Het leven is kort. En een goede gezondheid een groot bezit. Toen ik enkele maanden geleden het idee opperde van wandelen naar Rome was de reactie van mijn man:  ‘prima. Lekker doen! Zolang ik maar niet mee hoef. Die afstand doe ik wel met de auto’ 

Dus stap 1 is gezet: Het idee.

 Stap 2 volgde…..waar loopt die weg dan precies? Lang leve Google en enkele lange zoek-sessies verder is het woord Via Francigena in beeld en ook de Vereniging Pelgrimswegen. Hier is enorm veel praktische informatie te vinden en het belangrijkste: andere pelgrims!  De App van Via Francigena staat ook al snel op mijn telefoon. Deze app geeft alle informatie over de dag-etappes.

En dan krijgen we stap 3. Wanneer?

Kan, en wil ik weg voor enkele maanden?  Nee, ik heb mijn eigen Bed & Breakfast te runnen en onze dochters wonen ook nog thuis. Maar vier weken, dat gaat nét lukken maar dan wel voordat het toeristenseizoen gaat beginnen in april.

Gerelateerde verhalen


27 april 2023

Tanja is onderweg op de GR5

Tanja Zwiers-Veldhuis schrijft een blog over haar route langs de GR5, de Via Francigena, de Grande Excursione Appennenica en dan de Franciscaanse voetreis. Het voorjaar is nog maar net begonnen…

27 april 2023

Selma loopt van Rome terug over de Via Francigena

Volg Selma Moerland op haar tocht in de omgekeerde richting met haar mooie beschouwingen in een verslag dat ze om de paar dagen schrijft.

25 maart 2023

Hans loopt langs de Oostelijke route

Hans Schimmel loopt in delen naar Rome, vorig jaar tot aan Boppard en dit jaar verder tot aan Donauwörth.

Lees  het pelgrimsverhaal om het verslag op Youtube te zien.

6 maart 2023

Christine en Jelle zijn al vertrokken

Christine en Jelle Kaastra zijn al op 2 februari vertrokken langs een eigen route door Duitsland en Oostenrijk naar Rome, waar ze in mei hopen aan te komen. Ze schrijven een blog met mooie foto’s van Duitsland in het vroege voorjaar.

2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!