Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Voetreis naar Rome van Andre de Groot

Gepubliceerd op: 26 mei 2022

Wat een heerlijke wandeldag vandaag. De temperatuur is tussen de 20 en 25 graden en de route is vandaag gevarieerd tussen asfalt en mooie landweggetjes met enorm mooie vergezichten. Wat is dit een mooi stuk Italië. Bij Passo di Liguardà loop ik de provincie Parma binnen. Omdat het vandaag weekend is (af en toe ben ik zelf even de dagen kwijt) zijn er meer dagjesmensen op pad en vooral motorrijders. Maar dit zonder verdere overlast. Het valt me wel op dat de boeren hier nog ijverig aan het werk zijn. En dat op de zondag ⛪️ Zelfs de was hangt uitbundig buiten. Bij aankomst in Bardi is de imposante burcht van verre al te zien. Bovenop een rots torent deze boven het stadje uit. Bij de kerk is alles afgezet vanwege een feest en stalletjes waar van alles wordt verkocht. Eerst maar even wat drinken zo na de wandeling. En daarna in de nauwe straatjes van dit stadje op zoek naar mijn slaapplaats.

Lees zijn blog voor meer verslagen

Gerelateerde verhalen


2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!

13 september 2022

Menno Oerlemans gaat voorbij Rome

Menno’s tocht is dit jaar begonnen op het punt waar hij voor de meeste mensen eindigt: in de Friezenkerk in Rome. Van daar gaat hij verder naar Jeruzalem, dit jaar is het einddoel Istanbul. Hij loopt over de Via Francigena del Sud en vervolgens via Albanië en Griekenland naar Turkije. Eerst over de Via Appia de stad uit maar intussen al veel verder, zie daarvoor zijn blog.

13 september 2022

Cécile en Nico volgen de Via Francigena

Nico en Cécile volgen de Via Francigena. Intussen zijn ze al ver, ze gaan nu al de Apennijnen over en spreken (al bijna ) vloeiend Italiaans. In hun blog kun je teruglezen hoe ze zo ver kwamen en ze volgen tot ze in Rome zijn…

24 juli 2022

Hanneke gaat na twee jaar op pad

Na twee jaar voorbereiden, onder andere door de Coronabeperkingen, is Hanneke vertrokken voor haar tocht langs het Pieterpad, de GR5 en de Via Francigena. Ze schrijft onderhoudende columns over haar ontmoetingen en observaties.

26 mei 2022

De voettocht van Kees richting Rome

Kees Kalkman loopt sinds 16 mei over de Via Francigena, voor een deel kampeert hij. Een eerste ontmoeting met everzwijnen heeft hij al gehad, toch best zeldzaam. Hij slaagde er in ook een foto te maken.