Te voet


Terug naar Pelgrimsverhalen

Voetreis naar Rome van Andre de Groot

Gepubliceerd op: 26 mei 2022

Wat een heerlijke wandeldag vandaag. De temperatuur is tussen de 20 en 25 graden en de route is vandaag gevarieerd tussen asfalt en mooie landweggetjes met enorm mooie vergezichten. Wat is dit een mooi stuk Italië. Bij Passo di Liguardà loop ik de provincie Parma binnen. Omdat het vandaag weekend is (af en toe ben ik zelf even de dagen kwijt) zijn er meer dagjesmensen op pad en vooral motorrijders. Maar dit zonder verdere overlast. Het valt me wel op dat de boeren hier nog ijverig aan het werk zijn. En dat op de zondag ⛪️ Zelfs de was hangt uitbundig buiten. Bij aankomst in Bardi is de imposante burcht van verre al te zien. Bovenop een rots torent deze boven het stadje uit. Bij de kerk is alles afgezet vanwege een feest en stalletjes waar van alles wordt verkocht. Eerst maar even wat drinken zo na de wandeling. En daarna in de nauwe straatjes van dit stadje op zoek naar mijn slaapplaats.

Lees zijn blog voor meer verslagen

Gerelateerde verhalen


27 april 2023

Tanja is onderweg op de GR5

Tanja Zwiers-Veldhuis schrijft een blog over haar route langs de GR5, de Via Francigena, de Grande Excursione Appennenica en dan de Franciscaanse voetreis. Het voorjaar is nog maar net begonnen…

27 april 2023

Selma loopt van Rome terug over de Via Francigena

Volg Selma Moerland op haar tocht in de omgekeerde richting met haar mooie beschouwingen in een verslag dat ze om de paar dagen schrijft.

25 maart 2023

Hans loopt langs de Oostelijke route

Hans Schimmel loopt in delen naar Rome, vorig jaar tot aan Boppard en dit jaar verder tot aan Donauwörth.

Lees  het pelgrimsverhaal om het verslag op Youtube te zien.

6 maart 2023

Christine en Jelle zijn al vertrokken

Christine en Jelle Kaastra zijn al op 2 februari vertrokken langs een eigen route door Duitsland en Oostenrijk naar Rome, waar ze in mei hopen aan te komen. Ze schrijven een blog met mooie foto’s van Duitsland in het vroege voorjaar.

2 februari 2023

De laatste kilometer van Sonja's tocht

Sonja van Leijsen heeft haar laatste ervaringen opgeschreven in een verslag. Een mooie inspiratie voor ieder die begint in 2023: zo voelt het als het af is!