Terug naar Aanloop- en verbindingsroutes

Aanlopen over LAW's

Nieuwsgierig naar een overzicht van de deeltrajecten? Kijk dan hier!

Introductie

Door heel Nederland vind je Lange Afstands Wandelpaden. Er is altijd wel een LAW bij jou in de buurt, die je als opstappunt naar een aansluitende route naar Rome kunt nemen. De meest bekende en populaire aanlooproutes voor pelgrims naar Rome zijn het Pieterpad en het Pelgrimspad.

Pieterpad

Het Pieterpad is een snelle weg om het Nederlandse deel naar Rome af te leggen voor wandelaars uit noord en midden Nederland. Het landschap is mooi, langs de Maas. De effecten van de gevechten aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn nog steeds zichtbaar. In Zuid-Limburg duiken de eerste echte heuvels op. Het Pieterpad eindigt bij de voormalige ENCI-groeve, waar je kunt overstappen op de GR5 of op de Via Mosana.

Pelgrimspad

Het Pelgrimspad is geen historische pelgrimsroute, maar je loopt langs veel kerken, kapellen en wegkruisen die herinneren aan de middeleeuwse pelgrim te voet. De route start in Amsterdam en loopt door het Groene Hart, over graslanden en tiendwegen, richting Brabant. Via de Loonse en Drunense duinen bereik je Den Bosch. Vlak na Den Bosch kun je in Vessem overstappen op de Via Monastica.

Als je het Pelgrimspad blijft volgen, loop je door de bossen richting Limburg. In Maaseik kun je overstappen op de Via Limburgica richting Reims. Vervolg je jouw pad over het Pelgrimspad door Zuid-Limburg, dan eindigt de route net over de grens bij Maastricht in Visé. Hier kun je overstappen op de GR5 of de Via Mosana.

Meer informatie over de aansluit-routes door België is beschreven in Aanlopen via pelgrimswegen en Aanlopen over de GR5.

Bekijk hier de OSM UMAP overzichtskaart van de hoofdroutes.

Lees vóór je je op weg begeeft onze disclaimer over het gebruik van de gegevens op de routepagina’s!

Reisverhalen over deze route:

Er zijn geen reisverhalen van dit deeltraject. Lees hier overige reisverhalen.

Lees ook


Bekijk ook de andere deeltrajecten:

Tip van de redactie


Voor extra informatie voor je reis, ga naar: