Terug naar Andere pelgrimswegen

Ierland

Skelling Isles

Pelgrims in Ierland

Het is vanuit Ierland dat het Christendom zich verspreide over onze streken en Noord Europa. De kloosters speelden hierin vanaf de vijfde eeuw een belangrijke rol. De beklimming van de Croagh Patrick in het westen van Ierland, waar Sint Patrick gedurende een veertig-daagse vasten zou hebben verbleven,  is een plaats die jaarlijks duizenden pelgrims aantrekt. Maar daarnaast is er in Ierland nog heel wat te ontdekken voor de pelgrim. Zoals bijvoorbeeld pelgrimeren naar de Skelling Islands. De Camino de Santiago is ook in Ierland bekend en populair. Niet verwonderlijk dat in Ierland, met zijn vele Heiligen plaatsen, eveneens een camino opgezet werd.
Naast het (te) korte Saint Patrick pad lijkt een succesvol initiatief te ontstaan met een verzameling van pelgrimspaden beschreven door John O’Dwyer.Lees hier de introductie tot de Ierse pelgrimswegen die Vincent Oomen schreef.

Kaart


Tocht Vincent Oomen

Vincent Oomen ging op tocht in Ierland waar hij verschillende pelgrimspaden bewandelde. Hierover schreef hij een boeiend verslag dat je hier kan lezen.

Reisverhalen over deze route:

Er zijn geen reisverhalen van dit deeltraject. Lees hier overige reisverhalen.

Lees ook


Bekijk ook de andere deeltrajecten:

Er zijn momenteel geen andere deeltrajecten.

Tip van de redactie


Voor extra informatie voor je reis, ga naar: