Heerlijk buiten gezeten! En we waren met zijn zessen: Harry een ervaren Santiago-en Rome- ganger. 2 ervaren fietsers die uiteindelijk nu naar Rome wandelen vanaf Maastricht. Een ervaren Santiago-ganger soms met en soms zonder zijn partner en die nu alleen van Lucca naar Rome wandelt. Iemand die de stap nog niet helemaal durft te nemen en Liesbeth: in 2022 vanaf Lausanne naar Rome.

Het was weer heel erg leuk om verhalen te vertellen en te beluisteren. Als pelgrim word je in alle landen gerespecteerd en dat voelt echt heel bijzonder. Wat overheerst is de ontmoetingen met zoveel verschillende mensen, nationaliteiten en verhalen die mensen willen delen. En ook goed om te horen dat de planning niet altijd lukt omdat er veel gebeurt in een leven. Sommigen maken een pelgrimstocht op een kruispunt in het leven of als ze met pensioen gaan. Misschien moet  je ook wel niet wachten…

We hebben veel ervaringen uitgewisseld, apps en logeeradressen gedeeld. Echt heel gezellig en zo inspirerend! En we zijn van plan om aan het eind van het jaar weer een huiskamer te organiseren met het thema: Wat heb je gedaan en hoe is het geweest?

Twente/Salland houd je mail in de gaten!

Harry Wender en Liesbeth van Meurs