PNR Huiskamer Den Bosch

Wie misschien twijfels heeft over de levensvatbaarheid van de Huiskamerbijeenkomsten van Pelgrimswegen naar Rome had op zaterdag 3 juli eens in Berghem bij Oss in Huize De Zonnevlecht aanwezig moeten zijn. Hier wonen Annelies en Stephan die op deze mooie zaterdagmiddag gastvrouw en gastheer waren voor de Bossche Huiskamer die sinds najaar 2019 vanwege de Covid situatie niet meer bij elkaar was geweest.

Maar deze middag leek het er niet dat  de deelnemers elkaar zo lang niet hadden gezien. Integendeel, warme omhelzingen, enthousiasme bij het weerzien en ook kennismaking met twee nieuwe gezichten Noella uit Oirschot en Hans uit St. Michielsgestel die ook enthousiaste Rome gangers bleken te zijn.

Annelies en Stephan, die zelf enige jaren geleden met hond Dora een jaar onderweg waren naar Rome en terug ( zie Omnes 20 voor verslag) lieten zien wat  Brabantse gastvrijheid is. Heerlijke taart en kleine versnaperingen bij de koffie, thee en koele dranken stonden op de tuintafel waar we ons omheen schaarden. Henk Kusters, onze huiskamer coördinator heette iedereen welkom in het bijzonder Fred Vliegen, de nationale coördinator die uit Z. Limburg gekomen was om eens de sfeer van deze Kamer te proeven.

We begonnen  met een rondje om de tafel waarin iedereen even kort vertelde hoe er in de Covid periode met het wandelen was omgesprongen en wat de plannen voor de komende tijd waren. Het was duidelijk dat iedereen stond te popelen om er weer als vanouds op uit te gaan, aan ambitie geen gebrek. Gememoreerd werd nog even dat Joke, een trouw en enthousiast lid van onze Kamer, op 2e Pinksterdag al vanuit Den Bosch voor haar pelgrimage naar Rome vertrokken was, met de zegening van de bisschop nog wel!

Hierna gingen we zelf de spieren nog maar eens even oefenen door onder leiding van Stephan en Annelies een wandeling door de Herpense Duinen te maken. Al pratend met elkaar wandeleden we door dit  mooie gebied om na anderhalf uur weer terug te zijn in de fraaie natuurlijke tuin waar onze gulle gasvrouw/heer hapjes op tafel getoverd hadden terwijl ze ons een heerlijk glas inschonken. Herinneringen, plannen, plaagstootjes, informatieve mededelingen, een kort verslagje van Guus& Riet over het Brabantse Klooster pad dat ze onlangs gelopen hadden, alom aan gespreksstof geen gebrek.

Toen het al avond begon te worden namen we afscheid, ging ieder voldaan en enthousiast huiswaarts, niet nadat we Stephan en Annelies  hartelijk bedankt hadden voor hun gastvrijheid én nadat we afgesproken hadden in het najaar weer bijeen te komen.

Hoe het ook zij, de Huiskamer Den Bosch leeft als nooit tevoren!

Lees ook