Jan en Hannie Bijen

Na vier jaar voorbereiding voerden Hannie en Jan Bijen in het voorjaar van 2000 hun voornemen uit om een voetreis naar Rome te maken. In verband met het weer besloten ze, in Rome te beginnen en naar huis te lopen, zodat ze de zon in de rug hadden.

Zij hielden een dagboek bij en brachten via hun website verslag uit van hun wederwaardigheden. Ze koppelden een goed doel aan hun reis. Ze werden per kilometer gesponsord. Het geld kwam daarna ten goede aan de stichting ‘Toon-Hermans inloophuizen’ voor kankerpatiënten. Velen vroegen hen, om hun dagboekaantekeningen in boekvorm uit te geven en daar is het bij deze van gekomen.

In het boek ‘Van Pietersplein naar Pietersberg’ vertellen Hannie en Jan Bijen op aangename wijze en met oog voor detail wat ze allemaal meemaken. Het boek is doorspekt met informatie over landen en routes. Het is daarmee zeer geschikt voor mensen die (delen van) een soortgelijke tocht willen maken. De familie Bijen weet het enthousiasme voor wandelen uitstekend en overtuigend over te brengen.

Het verhaal is voorzien van kaartjes en foto’s. Achterin staat meer informatie over de afgelegde afstanden. In aparte kadertjes staan wederwaardigheden over de reis. Verslag van een voetreis van het Pietersplein in Rome naar de Pietersberg in Maastricht.

Gopher Publishers, 2001, 161 pagina’s