Per fiets, Te voet


Terug naar nieuwsoverzicht

Overstromingen in de Povlakte

Gepubliceerd op: 21 mei 2023

De overvloedige regenval in Italië heeft geleid tot flinke overstromingen, vooral in de Emilia Romagna. Vele mensen zijn betroffen door deze ramp, met al vele doden en veel ontruimingen. Ook voor de fietsers en wandelaars die door de oostkant van de Povlakte gaan heeft dit gevolgen. De situatie zal een tijd de routes door het oosten van de Povlakte en de aangrenzende Apennijnen verstoren.

Voor de fietsers langs de route van Reitsma: kijk op de webpagina van Hans Reitsma voor adviezen. Voor de wandelaars langs de Oostelijke route: het stuk door de Povlakte van Verona tot Bologna is waarschijnlijk wel weer begaanbaar. Op de Via delgi dei, waar je op de Oostelijke route na Bologna over loopt zijn al omleidingen aangegeven. Kijk daarvoor op de website, er is een pdf en een gpx file van de omleidingen.

Verder naar het westen is de situatie beter, voor de Via Francigena kun je het laatste nieuws vinden op de app, zie deze pagina op de website om de app te laden. Op 26 mei worden er geen problemen gemeld op Italiaanse trajecten.

Gerelateerde nieuwsartikelen


18 maart 2024

Extra grote huiskamers

In Antwerpen en in Assen zijn er in april twee grote “huiskamer” bijeenkomsten. In Assen op 6 april, in Antwerpen op 20 april. Een goede gelegenheid voor nieuwe leden om informatie op te doen voor de tocht naar Rome. Kijk in de Evenementenagenda.

19 januari 2024

Voorlichting in winter en voorjaar

Van februari tot eind april vinden er veel activiteiten plaats waar nuttige informatie voor de tocht naar Rome te vinden is. Vanzelfsprekend de fiets- en wandelbeurzen in Utrecht (23, 24, 25 februari) en in Gent (2 en 3 maart). Maar daarnaast een kleine beurs in Brugge op 25 februari waar uitwisseling via informanten het hoofddoel is: onze vereniging is daar ook. En er gebeurt nog meer.

14 augustus 2023

Deel Olavspad afgesloten

In verband met de hevige regenval in Scandinavië is een deel van het Olavspad afgesloten. Het betreft in elk geval de route van Oslo naar Trondheim, de Gulbrandsdalsleden .

14 juli 2023

Hittegolf Italië

Update 24 juli: Afgelopen twee weken heerste er een hittegolf in Italië. Op dit moment is de ergste hitte in Noord en Midden-Italië voorbij. Voor pelgrims die door de Povlakte trokken, maar ook in hogere gebieden bereikten de temperaturen waardes tot ruim boven de 40 graden.

25 juni 2023

De rivier de Po oversteken op de Via Francigena

We hebben een mooi filmpje gekregen van de oversteek over de Po in de nieuwe boot. Ons lid Nicoline Tilli zit in de boot, de voormalig burgemeester van Orio Litta maakte het filmpje.