Per fiets, Te voet


Terug naar nieuwsoverzicht

Overstromingen in de Povlakte

Gepubliceerd op: 21 mei 2023

De overvloedige regenval in Italië heeft geleid tot flinke overstromingen, vooral in de Emilia Romagna. Vele mensen zijn betroffen door deze ramp, met al vele doden en veel ontruimingen. Ook voor de fietsers en wandelaars die door de oostkant van de Povlakte gaan heeft dit gevolgen. De situatie zal een tijd de routes door het oosten van de Povlakte en de aangrenzende Apennijnen verstoren.

Voor de fietsers langs de route van Reitsma: kijk op de webpagina van Hans Reitsma voor adviezen. Voor de wandelaars langs de Oostelijke route: het stuk door de Povlakte van Verona tot Bologna is zeker vanaf Ferrara niet begaanbaar.

Verder naar het westen is de situatie beter, voor de Via Francigena kun je het laatste nieuws vinden op de app, zie deze pagina op de website om de app te laden. Op 26 mei worden er geen problemen gemeld op Italiaanse trajecten.

Gerelateerde nieuwsartikelen


17 januari 2023

Volop evenementen

Al waart de griep en Corona nog rond, er zijn volop evenement de komende tijd. Kijk op de evenementenkalender om te zien wanneer en waar je informatie kunt opdoen. Voor de Fiets- en Wandelbeurzen in België en Nederland kun je in de voorverkoop korting krijgen op je ticket!

7 december 2022

Film over Pelgrimeren

Eén van onze leden, Richard Coppoolse heeft een korte film over zijn pelgrimstocht gemaakt, waarin het gevoel om pelgrim te zijn mooi wordt weergegeven. Klik hier om de video te zien.

1 juli 2022

Oversteek van Dover naar Calais weer mogelijk

De veerboten van P&O varen weer van Dover naar Calais en maken het mogelijk weer met de boot over te steken als pelgrim te voet. Andere maatschappijen die vanaf Dover varen hebben deze mogelijkheid niet. Je kunt reserveren op de website van de maatschappij. Dat is goed nieuws voor de pelgrims die de Via Francigena vanaf het startpunt in Canterbury willen lopen.

9 mei 2022

Oversteek Dover naar Calais

De route Via Francigena begint in Canterbury en leidt al snel naar de oversteek van Dover naar Calais. De oversteek met de veerdienst is een probleem sinds P&O Ferries nauwelijks meer vaart. De andere maatschappijen accepteren geen voetgangers.

31 maart 2022

Bijzondere ontmoetingsdag 26 maart

Op zaterdag 26 maart heeft onze vereniging na lange tijd weer een fysieke bijeenkomst kunnen organiseren. Deze keer vond deze bijeenkomst plaats in het Museum Het Valkhof in Nijmegen.

Eerst hielden we onze Algemene Leden Vergadering, gevolgd door de lezing ‘Fietsen naar Rome’ door Henk Nijland. Het middagprogramma bestond uit verschillende mogelijkheden. Er werd enthousiast gekozen voor een rondleiding in het museum vol Romeinse schatten. Of er werd gewandeld door Nijmegen op zoek naar herinneringen aan de Romeinen. Anderen kozen voor een workshop over het thema Thuiskomen. We kunnen terugzien op een geslaagde dag waar we weer over veel plannen voor een pelgrimstocht hebben gehoord!