Terug naar Inleiding

Inleiding

Nu de reisbeperkingen door covid wat zijn weggeëbd, zijn er weer aardig wat leden van de vereniging op pad. Ze worden niet tegengehouden door de perikelen die daarvoor helaas in de plaats zijn gekomen, zoals het extreem weer, grote drukte en prijsstijgingen. Het vinden van onderdak lijkt daardoor steeds moeilijker te worden.

Op de homepage van onze website staan een aantal leden genoemd die onderweg zijn,  te voet of per fiets. Zo is er bijvoorbeeld een link naar de blog van Hanneke van der Grinten, met iedere dag uitgebreide berichtgeving van haar ervaringen onderweg.

Een veel langere lijst staat op “Pelgrims onderweg”.

In volgende Nieuwsbrieven lezen we hopelijk over die tochten van onze leden, maar bijna iedereen is nog onderweg, dus het is even wachten.

Toch ook in deze Nieuwsbrief 57 een aantal interessante bijdragen.

Een willekeurige greep:

  • Het lijkt een tikfout, maar onder de speelse titel “Pelgrimarge” organiseert het Jacobs Genootschap een studiedag over het perspectief vanuit “de marge”;
  • Op Pelgrimshoeve Kafarnaum in Vessem wordt op 15 oktober een dag georganiseerd rond Franciscus;
  • Titia Meuwisse heeft een bijdrage geschreven over het extreem warme weer waarmee  we de komende jaren te maken blijven krijgen;
  • Een aantal kloosters voor vrouwelijke religieuzen houdt onder de titel “Hoort u mij?” een Open Dag;
  • Bioloog Mari Versteegen liep afgelopen voorjaar in zeven weken (op weg naar Rome) tot aan het Zwarte woud en bracht zijn gedachten daarover in vier “flarden” onder woorden. Mooie stof tot nadenken.

Neemt u rustig de tijd om alle informatie tot u te nemen.

En vergeet niet te reageren op de oproep van de hoofdredacteur van OMNES. Hij is voor jubileumnummer 25 op zoek naar verhalen over de dromen die ten grondslag lagen aan uw pelgrimstocht.

Hartelijke groet,

Rob de Vogel

Bijdragen voor de volgende Nieuwsbrief, die rond 18 december zal verschijnen, zijn van harte welkom. Deadline daarvoor is 9 december.