Terug naar Inleiding

Nieuwe druk Franciscaanse voetreis

In 2019 kwam de negende druk uit van de FRANCISCAANSE VOETREIS, deze keer onder verantwoordelijkheid van Pieter Quelle en Ruud Verkerke. Er werden veel veranderingen doorgevoerd. Kaart en tekst kwamen naar elkaar, veel foto’s werden toegevoegd, ieder hoofdstuk kreeg een introductie en er kwamen hoogteprofielen per dagetappe.

Maar er moest meer gebeuren en daarom verscheen in mei 2022 de tiende druk, wederom met veel veranderingen.

Alle kaarten zijn nu vernieuwd. Er is afscheid genomen van de ingetekende gekopieerde stafkaarten en met digitale technieken is gebruik gemaakt van kaarten van Open Topo Maps, alle 1: 25.000, zoals in de bergen gebruikelijk is. Nauwkeuriger, duidelijker en mooier. Drie etappes zijn geheel verlegd: etappe 01, 02 en 30. Etappe 08 is flink aangepast en er zijn een tiental varianten ingevoegd waardoor de keuzemogelijkheden zijn vergroot. Een aankomstplaats is verlegd en verder zijn er vele tekstverbeteringen aangebracht, foto’s aangepast, culturele informatie is toegevoegd en sommige foto’s zijn er voor andere in de plaats gekomen. Veel wijzigingen kwamen tot stand door suggesties van lopers waarvoor uiteraard onze hartelijke dank.
Een andere belangrijke wijziging is dat iedere koper een pdf gratis toegestuurd krijgt. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan het bezwaar dat de gids nogal  ‘zwaar’ wordt genoemd. Dat is ook zo, maar met deze pdf is het meteen ook de lichtste gids. Op de laatste bladzijde staat vermeld hoe men aan de pdf kan komen. Ook tracks, een interactieve kaart en een recente lijst met overnachtingsadressen is voor kopers beschikbaar.

Meer informatie en bestellen: www.franciscaansevoetreis.nl.