Terug naar Inleiding

Pelgrimshoeve Kafarnaum | Themadag Franciscus

Datum: 15 oktober

De helft van de slaapkamers in de pelgrimsherberg draagt een naam die te maken heeft met Franciscus van Assisi. Plaatsnamen die een belangrijke rol speelden in zijn leven sieren de deuren. Maar wie was hij nou precies? Wat is zijn relatie met dierendag? Hoe komt het dat zijn naam in de laatste jaren steeds opduikt wanneer het gaat over duurzaamheid en eenvoud?

Op zaterdag 15 oktober organiseren we van 10.00 tot 16.00 uur een themadag die geheel in het teken staat van Franciscus. We maken twee wandelingen, waarbij op bijzondere en lichtvoetige wijze een kernwoord van die vrolijke Frans centraal staat. Op deze dag kozen we voor “eenvoud” en voor “vertrouwen”. Woorden die elke wandelaar, of zij zich nou pelgrim voelt of niet, kent en ervaart.

Ook luisteren we naar zijn levensverhaal, zien we beelden van zijn woonplaats en leren hem op die manier wat beter kennen.

Tot slot genieten we van een presentatie over de Franciscaanse voetreis, die prachtige, ruim een maand durende voettocht die ons van Florence naar Rome brengt. Lopend over paden waar de middeleeuwse franciscanen liepen en regelmatig slapend in kleine kloosters ervaar je de stilte en de schoonheid van de natuur onderweg.

Interesse gekregen? Geef je op door een mail te sturen naar volwassenen@pelgrimsherberg.nl.

Kosten bedragen € 25 pp. Lunch inbegrepen.