Verlofdagen in Europa: klik hier


Buienradar Europa: klik hier

Aardbevingen Italië: klik hier

Toestand bergpassen: klik hier

Wind, Sneeuw, ...: klik hier

Advies onweer: klik hier


 

Huiskamers

Het huiskamerproject

De vereniging Pelgrimswegen naar Rome wil met het huiskamerproject voorzien in de behoefte aan meer ontmoetingen en uitwisseling van ervaringen en informatie. Daarbij zijn kleinschaligheid en dichtbij belangrijke kernwoorden.
Het mooie van kleinschaligheid is dat een ieder gehoord kan worden en dat er korte lijnen ontstaan voor informatie-uitwisseling.
Omdat Rome zo ver weg is, willen wij met het huiskamerproject de reisafstand klein houden, zodat iedereen dicht bij huis de gelegenheid heeft om aan te sluiten.
Wat is er fijner voor een beginnende wandelaar of fietser om directe informatie te krijgen van ervaren mensen uit de eigen buurt? Mensen die reeds een van de duizenden wegen naar Rome hebben afgelegd. Want juist deze mensen beschikken over die informatie die nergens te verkrijgen is … .

Kijk hier welke de huiskamer in jou buurt is.

Verslagen bijeenkomsten

Het verslag van de Regio Ede van de ontmoeting in januari lees je hier.
Het verslag van Noord-Holland (Midden & Noord) van de ontmoeting in maart lees je hier.
Het verslag van de bijeenkomsten in 2017 lees je hier.


Het huiskamerproject telt inmiddels al achttien “huiskamers”, verdeeld over het hele land, van Groningen tot Zuid-Limburg en van Zeeland tot Zutphen.
Op dit moment bevinden zich “huiskamers” in de volgende regio’s :

Groningen – Assen –  Almere eo /Lelystad – Amsterdam – Haarlem – Bollenstreek – Gouda/Krimpen – Rotterdam – Utrecht Zuid – Utrecht Oost – Amersfoort – Ede –  Nijmegen – Zutphen – Zeeland – Den Bosch – Eindhoven – Zuid Limburg

Leuk zijn natuurlijk de berichten van het eerst uur van het huiskamerproject.
Bennebroek/Haarlem had de primeur van de eerste bijeenkomst op 26 april 2015 in Heemstede. Coördinator Bert vond het fantastisch te ervaren dat zo’n initiatief blijkt te werken. Een vereniging wordt levendig gemaakt door velen erbij te betrekken.

Twee dagen later was de Bollenstreek aan de beurt. Ton en Ada (coördinatoren) schreven : “Het was een herkenbare ontmoeting met in dit geval ervaren wandelaars/fietsers. Het was reuze gezellig en we konden allemaal ons verhaal kwijt.”

Op 7 mei 2015 vond de derde bijeenkomst (in Almere) plaats. Vincent  schreef : “We hebben het bij ons in de  tuin gehouden. Een middag ongestructureerd, begonnen met lunch, en tot het einde van de middag met heerlijk weer. Ik had wat vragen/thema’s bedacht. Daar bleek men geen zin in te hebben. Men wilde voornamelijk het eigen verhaal kwijt (en dat is ook goed zo). Het viel mijn vrouw (die geen deel uitmaakte van de gesprekken) op dat het heel levendig en geanimeerd verliep. Men was met name geïnteresseerd in de route, overnachtingen en in de vraag hoe leg ik mijn wederwaardigheden vast. “

Meewerken of Deelnemen

Ben je lid van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome en ben je ook enthousiast teruggekomen van je tocht naar Rome? En dan……
Misschien wil je wel je eigen ervaringen delen met andere leden c.q. beginnende wandelaars of fietsers die op weg willen gaan richting Rome. Dan is het huiskamerproject een zeer geschikt platform. In je eigen vertrouwde omgeving mensen uitnodigen om informatie uit te wisselen op een ongedwongen manier en kleinschalig. Uiteraard is de doelstelling van de vereniging wel leidend bij de keuze van je activiteit.
Wij zoeken nog mensen voor de volgende regio’s:
Friesland – Zwolle – Noord Holland Noord – Den Haag – Leiden/Alphen ad Rijn – Delft/Zoetermeer – Utrecht – Utrecht West – Twente – Arnhem – Breda – Tilburg – Veghel – Weert – Den Haag.

Wil je eens een huiskamer bijeenkomst bijwonen in je eigen regio? Dit kan altijd.
Op de hoofdpagina van de website kun je zien wanneer er een bijeenkomst is gepland bij jou in de buurt.

Wil je je aanmelden of heb je vragen over het huiskamerproject? Dit kan via een e-mail aan de Huiskamer-coördinator huiskamer@pelgrimswegen.nl.

Geplande huiskamers

Raadpleeg onze agenda of het evenementenkader op de homepage.