Terug naar Pelgrimswegen in Nederland

Jacobsweg Nieumeghen

Op volledig scherm weergeven

De Jacobsweg Nieumeghen start in Sint Jacobiparochie op het Jabikspaad; een oude heerwegen volgende doorgaande route door Friesland. In Friesland zijn er twee routes, via Franeker of via Leeuwarden. In Jirnsum komen beide routes samen en loop je door via Heerenveen naar Hasselt. Vanuit Hasselt loopt de route door Zwolle en Nijmegen waar de Midden- en Oostelijke route hun startpunt hebben en vanwaar de Jacobsweg gelijk loopt met de Oostelijke route. Je loopt over en langs dijken door het rivierenlandschap. In de omgeving van Arnhem kruist de route het bos-en heidegebied van de Veluwezoom.

Vanuit Nijmegen zijn er twee opties: via de oostelijke route naar Maastricht of richting Den Bosch voor aansluiting op de Jacobsweg Amsvorde richting Antwerpen.

Na Nijmegen loop je over het Jacobspad Limburg door het Rijn-Maasgebeid. Het gaat door de bosgebieden langs de grens met Duitsland via Venlo en Roermond naar Maastricht. In Maastricht of Eijsden kan je verbinding maken met de Via Francigena als je de GR5 of de Via Mosana opgaat.

Lees vóór je je op weg begeeft onze disclaimer over het gebruik van de gegevens op de route pagina’s!

Reisverhalen over deze route:

Lees ook


Bekijk ook de andere deeltrajecten:

Tip van de redactie


Voor extra informatie voor je reis, ga naar: