Terug naar Pelgrimswegen in Nederland

Jacobsweg Amstelredam

Op volledig scherm weergeven

De Jacobsweg Amstelredam start in de kop van Noord Holland bij de afsluitdijk in Den Oever. Door eindeloos polderlandschap en duinen loop je naar Haarlem.

In Haarlem kun je kiezen om de kust te volgen over de Jacobsweg Die Haghe richting Den Haag, Gent of Antwerpen, of dwars door Nederland via Amsterdam, Utrecht en Den Bosch.

Na Den Bosch komt de route door Vessem, waar je over de Via Monastica richting Reims kunt wandelen om naar de Via Francigena te gaan. Of je kunt vanuit Vessem doorlopen naar Roermond, waar je verbinding hebt met de Oostelijke en de Midden-route of via de Jacobsweg Nieumeghen of het Pieterpad uitkomt in Maastricht. Hier heb je weer aansluiting op de Via Mosana of de GR5.

De route naar Roermond loopt door de Kempen, via het klooster van Achelse Kluis naar Weert. Vanuit Weert loop je door akkerland en bosgebied door naar Roermond.

In Haarlem heb je de optie westelijk te blijven lopen. Je kunt dan over de Jacobsweg Die Haghe naar Gent om aan te sluiten op de Via Scaldea of eventueel in Schipluiden op de Jacobsweg Thuredrecht naar Antwerpen te gaan.

Lees vóór je je op weg begeeft onze disclaimer over het gebruik van de gegevens op de route pagina’s!

Reisverhalen over deze route:

Er zijn geen reisverhalen van dit deeltraject. Lees hier overige reisverhalen.

Lees ook


Bekijk ook de andere deeltrajecten:

Tip van de redactie


Voor extra informatie voor je reis, ga naar: