Terug naar Via Francigena per fiets

Canterbury - Reims

De route begint in Canterbury voor de kathedraal. Eenmaal de stad uit gaat het door kleinschalig Engels landschap. In een bijna rechte lijn fiets je over een glooiende route in de richting van de havenstad Dover, waar je na een steile afdaling de veerboot naar het vasteland kiest.

Heuvelachtig landschap

Na de oversteek naar Calais een stukje vlak, langs de kust. Vanaf Wissant (de vermoedelijke landingsplaats van Sigeric) is het eerst een voortzetting van het landschap aan de Engelse kant van Het Kanaal. Heuvelachtig, met een paar pittige klimmetjes.

Voor Thérouanne fiets je voor het eerst over het tracé van een oude Romeinse weg. En je rijdt ook het gebied van de Eerste Wereldoorlog in. De eerste grote stad in Frankrijk is Arras (in onze geschiedenis bekent als Atrecht). Het centrum van de stad lijkt oud, maar is een volledige reconstructie van na 1918.

Richting Laon wordt het tot Corbeny wat heuvelachtiger met bossen. Corbeny is een van de vele oninteressante dorpen in Frankrijk. Toch stond hier een koninklijk onderkomen van Pepijn de Korte, vader van Karel de Grote.

Het laatste deel naar Reims gaat hoofdzakelijk langs kanalen.

Interessante steden: Arras, Laon, Reims

Peter Molog:
Het enorme terrein voor de ferries gaat heel simpel. Ik had er erg tegenop gezien, maar al snel wordt me toegeroepen: “Follow the red line”. Je hoeft niet na te denken. Met deze rode lijn wordt je keurig het terrein over geleid.

Reisverhalen over deze route:

Er zijn geen reisverhalen van dit deeltraject. Lees hier overige reisverhalen.

Lees ook


Bekijk ook de andere deeltrajecten:

Tip van de redactie


Voor extra informatie voor je reis, ga naar: